Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchedeur

Hoewel een badkamer in bijna alle gevallen is voorzien van een deur met slot, is er altijd een extra deur die toegang verleent tot de douche. Dat geeft wat meer privacy, maar heeft ook een praktisch nut.

Om met dat laatste te beginnen: zonder de douchedeur zou het water door de hele badkamer spetteren. Door zo’n deur (of een douchegordijn) aan te brengen houd je het water in de doucheruimte en hoef je naderhand niet de hele badkamer te gaan dweilen. Wel zo fijn, zeker gezien het feit dat douchen meer en meer als ontspannende bezigheid wordt gezien. Zeker wanneer je een douche met massagestralen (zogenaamde jets) hebt is een stevige douchedeur van groot belang. Een douchegordijn of –scherm, beide een stuk minder solide, spuit je namelijk zo weg met deze jets!

Als je een complete douchecabine aanschaft hoef je je geen zorgen te maken over een deur: afhankelijk van het model wordt deze er standaard bijgeleverd. Bij een handgemaakte douche is dat een ander verhaal. Zeker in grotere huizen of woningen met afwijkende maten kiezen mensen minder snel voor een cabine, maar ontwerpen ze er zelf een. Ook de douchedeur moet daarvoor precies op maat worden gemaakt: even goed overleggen met de badkamerleverancier dus!

Wanneer de maten bekend zijn kun je een keuze maken uit tientallen modellen. Van glas of van een ander materiaal, doorzichtig of mat, met een magneetsluiting of met een echte klink, enzovoorts enzovoorts. Er is van alles mogelijk, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Kijk daarom goed rond in badkamerspeciaalzaken, op Internet of bij vrienden of familie. Een weloverwogen keuze is erg belangrijk: je zult het er de komende tien tot vijftien jaar namelijk wel mee moeten doen.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
Douchekop ontkalken / reinigen
toilet in badkamer
Toilet: inrichting & accessoires
Douchekop in een douchecabine
Douchecabines
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
Badkamer douchekop
Douches: Soorten
infraroodcabine
Infraroodcabine
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
badkamer met douche op stang
Douchekop soorten en accessoires
kat in bidet
Bidet of Douche WC?
douchegordijn
Douchegordijn
moderne badkamer
Badkuip: welke moet je kiezen?