Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kostprijs van een badkamerrenovatie

Je kunt een badkamerrenovatie natuurlijk zo duur of goedkoop mogelijk maken. De prijs hangt af van enkele factoren zoals de materiaal- en meubelkeuze en of je de renovatie zelf doet of uit handen geeft. Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven.

Toch hebben we een aantal cijfers weten te achterhalen voor een goede indicatie over de kosten bij renovatie en op welke manieren je geld kan besparen op een renovatie.

Ga snel naar: Totale kostprijs badkamerrenovatieOfferte aanvragen

 

badkamer vernieuwen

Badkamermeubilair

Om een zo concreet mogelijke beschrijving te maken van het kostenplaatje hebben we de gemiddelde prijs van meubels uitgerekend. Een gemiddeld kwalitatief badkamermeubel kost je tussen de 1500 en 2000 euro. Vind je kwaliteit echter niet belangrijk of heb je weinig geld te besteden? Dan zijn er al vanaf 700 euro badkamermeubels verkrijgbaar.

Ook moet je rekening houden met de prijs van de meubelinstallatie. Dit bedraagt vaak 20 procent van de aankoopprijs. Valt dit buiten je budget? Kies er dan voor de oude meubels zelf uit te breken.

Tip: Bespaar geld uit door badkamermeubilair te vergelijken online.

 

Badkamertegels

Ook bij badkamertegels verschillen de prijzen. Zo mag je bij een kwalitatieve keramische tegel al 25 euro rekening per vierkante meter maar dit kan al zo oplopen tot maar liefst 100 euro. Een gemiddelde tegel kost je 60 euro per vierkante meter. Dit is echter exclusief de plaatsing van de tegels. In dit geval moet je nog 50 euro rekening voor het zetten van de tegels.

Tip: Ontdek meer over vloertegels en de kostprijs ervan op vloerbekleding.net

 

Renovatie van het bad, douche en toilet

Een “basic badkamer” kost je zo rond de 2500 euro. De naam basis zegt het al, je hebt in dit geval dus niet veel technische snufjes en hoogstaande kwaliteit. Heb je meer geld te besteden? Dan kunnen badkamers al snel oplopen tot 7500 euro. Voor meer informatie over de soorten baden en de kostprijs ervan, kan je terecht in dit artikel op verbouwers.be

 

Wil je graag de exacte prijs van jouw gewenste badkamerrenovatie weten? Dan kun je het beste bij diverse bedrijven offertes aanvragen. In die offertes beschrijf je precies de werkzaamheden die moeten gebeuren. Met een offerte kom je niet voor verrassingen te staan. Vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij erkende badkamerinstallateurs kan via de offerteservice.

 

badkamerrenovatie prijs

Totale kostprijs badkamerrenovatie

Alles bij mekaar opgeteld kom je al vrij snel op een gemiddeld bedrag van 10.000 euro. Wil je echter hoogwaardige materialen en dergelijke gebruiken? Of ben je een liefhebber van de modernste snufjes en moet je de ketel of alle leidingen vervangen? Schrik dan niet, want het budget kan dan oplopen tot een bedrag van maar liefst 25.000 euro. Heb je geen twee linkerhanden? Dan kun je ervoor kiezen om de renovatie zelf te doen waarbij je tot een kostenpost komt van 5.000 euro.

Tip: Maak je toch gebruik van een vakman? Vraag hem dan alvast welke simpele werken je zelf kan uitvoeren die de kostprijs drastisch naar beneden kunnen halen. Wellicht is hij blij om tijd uit te sparen bij enkele kleine zaken en ben jij tevreden dat je geld kan besparen. Ontvang hier vrijblijvend offertes van erkende badkamerinstallateurs.

 

Geld lenen voor badkamerrenovatie?

Je kan het hierboven lezen: een badkamer renoveren heeft zijn kostenplaatje. Misschien neemt het een te grote hap uit je budget of is de kostprijs nu eenmaal hoger dan het saldo op jouw bankrekening? Dan zal je wellicht moeten overgaan tot het lenen van geld om de badkamerrenovatie te financieren. Ook hier is het belangrijk om goed rond te kijken en leningen te vergelijken opdat je zo goedkoop mogelijk kan lenen.

 

Druk de kosten via premies

Onder bepaalde voorwaarden kan je ook aanspraak maken op premies van de overheid om de renovatiewerken in de badkamer mee te financieren. Zo kan je de kosten wat drukken, wat de investering nog interessanter maakt.

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
moderne badkamer
Badkuip kopen: Laat je inspireren
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
douchebak
Douchebak plaatsen
badkamer renoveren tips
Stappenplan renovatie badkamer
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
douches soorten
Douches: Soorten
douche reinigen
Douchekop ontkalken / reinigen
badkamer renoveren
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
infrarood sauna
Infraroodcabine
Hoekbad
douchescherm
Douchescherm
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren