Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Laminaat badkamer

De combinatie van laminaat en een badkamer lijkt een beetje vreemd. Toch is het niet onmogelijk. Tenminste wanneer men het juiste materiaal kiest. Zo is het noodzakelijk dat men een volledig waterbestendige laminaatsoort kiest. In de meeste gevallen zal dit een soort laminaat betreffen die is vervaardigd van PVC. Het zijn waterdichte en voor 100 procent gesloten vloerdelen die vaak niet te onderscheiden zijn van echt steen of hout.

 

laminaat badkamer

 

De naden van het laminaat dienen verder afgekit te worden met een zachte dichting eveneens van PVC. Op die manier kan er in geen geval vocht tussen de delen terecht komen. De badkamer krijgt door het gebruik van een dergelijk laminaat dus een luxe uitstraling maar zonder eventuele problemen die een doorsnee laminaatvloer in een natte ruimte zou opleveren. Bovendien is PVC een goede demper voor het geluid. Dit zorgt voor nog meer bad- en doucheplezier zonder dat een ander gestoord wordt door bijkomende geluiden.

Voordat het laminaat echter in de badkamer kan worden gelegd dient men eerst een geschikte ondervloer te plaatsen. De ondervloer dient zowel stabiel als dampwerend te zijn. Dit zijn twee aandachtspunten waar men goed op dient te letten bij de aanschaf van de ondervloer. Natuurlijk moet men een ondervloer kiezen die bij de ondergrond van de badkamer past. Er zijn speciale ondervloeren die geschikt zijn voor beton en voor een houten ondergrond. Maar ook voor de afwerking van de laminaatvloer in een badkamer dient men rekening te houden met de vochtbestendigheid van het te gebruiken materiaal.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
voegen badkamer
Voegen badkamer
mozaïektegels
Mozaïektegels
douchescherm
Douchescherm
keramische tegels
Keramische tegels
sichenia
Sichenia
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
klinkers
Betonklinkers
chape
Chape
douchecabines
Douchecabines