Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Keukenvloer

De muren zijn anders, de meubels (als je ze nog zo mag noemen) zijn anders en de functie is anders: de keuken is bijna een los gebouw binnen een woning. Het is dan ook niet verrassend dat in veel gevallen er iets anders op de vloer ligt dan in de kamer. Of, beter gezegd, dat er in een groot maar afnemend aantal gevallen wordt gekozen voor een andere vloerbedekking. Die scheiding neemt namelijk af: de keuken wordt een steeds belangrijkere plaats in huis en wordt dan ook steeds sterker bij het leefgedeelte betrokken.

Parket in de keuken is inmiddels geen probleem meer. Bij een open keuken die grenst aan de woonkamer kan het ontzettend mooi zijn om de vloer door te trekken. Op die manier verbind je de twee ruimtes optisch met elkaar en wordt het één geheel. Je kunt er ook voor kiezen om in beide ruimtes tegels te leggen. Ook andere typen vloeren, zoals een zogenaamde Senso-vloer, zijn mogelijk.

Soms kiezen mensen er echter nog steeds voor om keuken en woon- of eetkamer los te zien. De meest voorkomende combinatie is tegels in de keuken en een houten vloer in de woonkamer. De reden daarvoor is dat tegels (mits je niet voor natuursteen kiest) eenvoudig zijn schoon te maken. Het is bovendien niet zo’n ramp als je er een iets op laat vallen: bij een houten vloer zijn de gevolgen veel en veel groter. Een deuk heb je zo, maar denk ook aan een messteek in je mooie parket. Absoluut geen fijne gedachte.

Lees ook
houten vloer
Fineerparket
houten plinten
Houten plinten
klinkers
Betonklinkers
carobati
Carobati
tegeldragers
Tegeldragers
vloerdelen
Vloerdelen
olie parket
Parket olie
lamelparket
Lamelparket
keramische tegels
Keramische tegels
traploper
Geïmpregneerd hout
chape
Chape
ondervloer
Ondervloer