Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Glasmozaïek

Door middel van het leggen van een glasmozaïek kan men een wand of vloer een heel bijzonder aanzien geven. In vergelijking tot de tegeltjes of stenen die men bij de traditionele mozaïek gebruikt heeft glasmozaïek als groot voordeel dat er veel meer kleuren verkrijgbaar zijn. Men kan dus ook meer kleurnuances in een mozaïek aanbrengen wat voor een levendiger effect zorgt.

Het plaatsen van een glasmozaïek kan zowel op wanden als op vloeren gebeuren. De mozaïektegeltjes voor de vloer zijn echter doorrendoor gebakken in tegenstelling tot de tegeltjes die gebruikt worden voor de wand welke bestaan uit een gebakken keramiek met een bovenlaag. Om te zorgen dat men niet uitglijdt over, de doorgaans gladde glazen mozaïektegeltjes, brengt men voegen aan die als antislip moeten dienen. Door veel voegen te gebruiken wordt een vloer dus minder glad. Echter niet overal kan men een glasmozaïek op de vloer maken in verband met de krasgevoeligheid van het materiaal. Zou de glazen mozaïektegel te veel worden bekrast dan is de kans groot dat de binnenkant van de tegel bloot komt te liggen wat een minder fraai aanzien geeft. Uitsluitend in een badkamer kan men deze techniek toepassen.

Het aanbrengen van glasmozaïek op wanden is echter een minder groot probleem. Ook hier geldt dat er meer kleuren verkrijgbaar zijn in vergelijking tot de mozaïektegeltjes van keramiek. Wil men glasmozaïek buitenshuis toepassen dan kan dit alleen wanneer het glas vorstbestendig is. Bovendien dient men lijm te gebruiken die bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen.

Lees ook
houten vloer
Laminaat
houten ondervloer
Parket schuren
Lamelparket
laminaat vloer
Laminaat ondervloer
houten vloer
Houten plinten
keukenvloer
Keukenvloer
tegels
Carobati
Tegeldragers
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
traploper
Geïmpregneerd hout
tegels lijmen
Lijmen tegels
tegels
Sichenia