Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Laminaat ondervloer

Gaat men laminaat leggen dan is niet alleen de keuze van het laminaat belangrijk maar zeker ook die van de ondervloer. Welke ondervloer men het beste kan gebruiken hangt af van een aantal factoren onder andere de ondergrond waarop men de vloer wil gaan plaatsen en de woonsituatie (bijvoorbeeld een bovenwoning of een appartement in een flatgebouw).

Een ondervloer kan uit spaanplaten, hardboard of schuim met een laag folie bestaan. Er bestaan bovendien speciale ondervloeren die isolerend of geluidsdempend werken.

Men wil immers voorkomen dat anderen hinder ondervinden van het zogenaamde tikgeluid wanneer er op de laminaatvloer wordt gelopen. De ondervloer dient dus geluidsdempend te zijn zodat de loopgeluiden niet doordringen tot een eventuele benedenverdieping of -woning.

Tegenwoordig beschikken de meeste woningen over een vloer die is vervaardigd uit beton. Evenals bij alle andere vloeren, waarop m,en het laminaat wil gaan leggen, dient ook de betonvloer volkomen egaal te zijn. Wanneer er toch wat kleine oneffenheden voorkomen op de ondervloer is dat niet zo heel erg omdat de meeste ondervloeren die wel kunnen wegwerken. Echter wanneer deze ernstige vormen aannemen dient men voor een mooi resultaat eerst het legoppervlak te egaliseren.

Laminaat kan men goed op een houten ondervloer plaatsen. Dergelijke vloeren komt men vooral tegen in oudere woningen of woningen die gerenoveerd zijn. Bij een houten ondervloer is het van nog groter belang dat deze egaal is voordat men het laminaat gaat leggen. Hout kan namelijk in tegenstelling tot beton bol gaan staan waardoor het laminaat eveneens kan kromtrekken.

Lees ook
tegels
Sichenia
vloer
vloerdelen
houten ondervloer
Ondervloer
houten ondervloer
Laminaat badkamer
mozaïektegels
Mozaïektegels
keramische tegelvloer
Keramische tegels
olie parket
Parket olie
houten vloer
Fineerparket
houten ondervloer
Parket schuren
keukenvloer
Keukenvloer
tegels
Carobati
mozaiek
Mozaïek