Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Badkamer kleuren

In een interieur spelen vormen, kleuren en materialen een grote rol. Deze zeggen veel over de bewoners: warmere kleuren passen over het algemeen beter in klassieke inrichtingen, terwijl koelere kleuren en ruwere materialen vaak aansluiten bij een modern interieur. In een woon-, slaap- of werkkamer is het makkelijk om die stijl door te voeren.

Er staan in die ruimtes namelijk allemaal meubels en vaak hangt er ook kunst aan de muur. In een badkamer is het uitdrukken van zo’n stijl wat lastiger: je koopt namelijk niet elke vijf jaar een nieuwe badkamer en meubels variëren is er ook niet bij!

Allereerst is het dus belangrijk om een stijl te kiezen die een paar jaartjes meekan. Meegaan met een tijdelijke hype geeft je badkamer een korte periode een hip uitstraling, maar als de trend voorbij is zit je er nog een hele tijd tegenaan te kijken. Neutralere tinten zijn daarom een veiliger keus dan schreeuwerige kleuren als geel en rood.
Wil je die toch aanbrengen, doe dat dan met behulp van accessoires. Een zeepdispenser of een bepaalde lamp is een mogelijk bron voor wat extra kleur, maar ook een collectie badeendjes kan de boel flink opvrolijken!

Een kleur die in praktisch alle badkamers terugkomt is wit. Klinkt saai, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Deze kleur komt in allerlei tinten voor, en ook het materiaal kan het precieze aanzicht behoorlijk veranderen. In combinatie met grijze of zwarte elementen geeft het de badkamer een strakke en ruwe uitstraling, maar naast een badkamermeubel van kersenhout krijgt de badkamer een veel klassiekere look. Er is dus van alles mogelijk!

Let daarbij goed op welke kleuren en materialen bij elkaar passen en schenk ook aandacht aan de duurzaamheid van de elementen. Kies bijvoorbeeld liever niet voor natuurstenen vloertegels, vanwege de vlekgevoeligheid van dit product.

 

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer na renovatie
Badkamer renovatie checklist
Badscherm douchegordijn
Badscherm
sauna
Zelfbouw sauna
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
toiletpot
Toiletpot
Douchekop in een douchecabine
Douchecabines
kat in bidet
Bidet of Douche WC?
Douchekop ontkalken / reinigen
houten ondervloer
Laminaat badkamer
gerenoveerde badkamer
Stappenplan renovatie badkamer
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
gerenoveerde badkamer
Ligbaden