Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Inloopdouches

Steeds meer en meer mensen vallen voor de charmes van minimalistisch design. Strakke lijnen, veel hoekige vormen en zo min mogelijk poespas. Dat zie je aan de meubelen die vandaag de dag de verkooplijsten aanvoeren, maar zeker ook aan de keuzes die mensen maken wanneer ze een nieuwe badkamer uitzoeken.

Een item dat perfect past in zo’n strakke wasruimte is een inloopdouche.

 

inloopdouche

 

Zoals de naam al aangeeft is het een douche waar je makkelijk in kunt lopen. Dat klinkt nog niet zo spectaculair, want dit is een criterium waaraan praktisch alle douchecabines worden getoetst. Het vernieuwende aan dit ontwerp is het feit dat er geen echte douchecabine meer is. Het douchen gebeurt direct op de tegelvloer van de badkamer, zodat er geen douchebak meer nodig is.

Er wordt ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wanden van de badkamer om de douche te begrenzen. Daartoe worden soms ook extra muurtjes aangebouwd en betegeld in de stijl van de rest van de badkamer. Ook een afscheiding in glas is perfect mogelijk.

Vaak is de deur van glas, maar in de meeste gevallen ontbreekt deze helemaal! Aan dat kenmerk dankt deze douche dan ook zijn naam: zonder deur loop je er wel heel gemakkelijk in en uit.

Maar het feit dat de deur ontbreekt betekend ook dat de inloopdouche vaak niet geschikt is voor jouw situatie. Wanneer je maar een kleine douche hebt en daar het douchegordijn of de -wanden uithaalt, zet het water de halve badkamer blank. Daarom zijn inloopdouches meestal langwerpiger dan normale modellen.
Door een “U” van muren te maken en de douchekop zo ver mogelijk ‘in’ die U-vorm te plaatsen wordt het minder snel een kliederzooi. Reken echter wel op maten van ruim anderhalve meter. Dat past, jammer genoeg, dus niet in elke badkamer.

 

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
Hoekbad
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
toiletpot
Toiletpot
douches soorten
Douches: Soorten
douchescherm
Douchescherm
douchekoppen
Douchekop
infraroodverwarming
Infraroodstralers
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
badkamer renoveren tips
Stappenplan renovatie badkamer
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
badkamer