Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schutting

Als erfafscheiding kiezen de meeste mensen voor een gesloten systeem zoals een gemetselde muur of een schutting. Op die manier creëren ze privacy en houden ook nog de wind tegen waardoor men beschut in de tuin kan zitten. Niet iedereen kan zo zien wat ze op hun perceel doen. Een schutting is, in tegenstelling tot een hekwerk, een gesloten erfafscheiding. Door het plaatsen van een schutting kan een perceel soms kleiner lijken omdat men het ruimtelijke effect mist dat bijvoorbeeld een hekwerk wel aan de tuin zou kunnen geven.

Men kan schuttingen bouwen van zowel hout als beton. Ondanks de langere levensduur van de betonnen schuttingen wordt vaker gekozen voor plaatsing van een houten schutting. Een schutting van hout oogt immers veel natuurlijker en minder grauw. Nadeel van hout is dat men het, voor gebruik, dient te behandelen tegen houtrot en verwering. Dit kan reeds in de fabriek zijn gebeurd door middel van een impregneerbehandeling of men doet het ter plekke met behulp van bijvoorbeeld tuinbeits.

Een betonnen schutting bestaat uit een aantal staanders waartussen betonplaten worden geschoven. Houten schuttings kunnen zowel op deze manier worden vervaardigd als door de planken telkens te laten verspringen. De schutting wordt op die manier wat breder en men heeft eveneens geen inkijk. Gevaar van deze bouwmethode is wel dat een dergelijke schutting uit kan nodigen om op te klimmen. Niet alleen kinderen kunnen zich hiertoe uitgenodigd voelen ook inbrekers en andere ongenode gasten kan men hiermee verleiden om het terrein eenvoudig te betreden.

Lees ook
spijlen
Spijlen
houten afsluiting
Erfafscheiding
wilgentenen
Schutting plaatsen
schutting
Geluidsschermen
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
tuinhek
Tuinhek
houten afsluiting
Houten schutting
betonnen schutting
Beton schutting
wilgentenen
Wilgentenen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?