Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Erfafscheiding

Om een erfafscheiding te maken kan men verschillende materialen en technieken gebruiken. Zo kan men een heg planten, een stenen muur metselen, een hekwerk of een schutting plaatsen. Welke erfafscheiding men kiest hangt van een groot aantal factoren af onder andere de persoonlijke smaak, het uiterlijk en de sfeer van de tuin en de levensverwachting van een bepaalde erfafscheiding.

Zou men bijvoorbeeld een erfafscheiding maken van riet- of wilgentenen dan staat van het begin af aan vast dat deze minder lang zal meegaan dan een houten of betonnen schutting. Maar ook het onderhoud dat men aan een erfafscheiding moet plegen kan een reden zijn om het ene type wel en het andere type juist niet te nemen. Zo is van een betonschutting bekend dat deze een lane levensduur heeft en bovendien erg onderhoudsvriendelijk is. Nadeel van beton is echter vaak de kleur (grauw grijs) waardoor de tuin een sombere uitstraling krijgt.

Hout daarentegen heeft een warme uitstraling maar gaat vaak minder lang mee dan beton en vraagt van tijd tot tijd onderhoud om verwering en houtrot te kunnen voorkomen. Door het planten van een heg ter afscheiding heeft wel een type dat, mits goed verzorgd, een lange levensduur heeft. Nadeel is echter wel dat men regelmatig de heg moet snoeien om zowel de groei te bevorderen als het model te handhaven. Evenals hout geeft een heg als erfafscheiding wel een natuurlijke uitstraling. Men kan een heg overigens zo hoog laten worden als men wil en als de soort haag toelaat.

Lees ook
houten afsluiting
Houten schutting
wilgentenen
Schutting plaatsen
schutting
Geluidsschermen
wilgentenen
Wilgentenen
houten afsluiting
Schutting
spijlen
Spijlen
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
tuinhek
Tuinhek
betonnen schutting
Beton schutting
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?