Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schutting plaatsen

Er bestaan veel verschillende manier om een tuin af te bakenen. Een ervan is het plaatsen van een schutting. Dit is één van de meest gebruikte manier om een tuin af te scheiden. Hoewel er kant-en-klare soorten tuinschermen in de handel zijn gebruiken veel mensen toch liever een schutting die opgebouwd is met planken die om en om zijn bevestigd.

De belangrijkste reden voor juist deze soort schutting is dat men veel meer vrijheden heeft wat bijvoorbeeld de hoogte betreft. De standaard tuinschermen hebben immers een vaste hoogte. Bovendien komt het vaak voor dat de schuttingdelen precies een passende erfafscheiding vormen. Een schutting van om en om verspringende planken kan wel exact op maat worden gemaakt.

Voordat men een schutting gaat plaatsen is het aan te bevelen om deze eerst te beitsen of te lakken (indien men geen gebruik maakt van geïmpregneerd hout). Nadat men heeft berekend hoeveel hout men nodig heeft kan men gaan bepalen hoe het hout gezaagd moet worden om zo min mogelijk verlies te hebben. Dit kan men het beste bekijken wanneer men er een schets van heeft gemaakt. Door de naden van de planken telkens te laten verspringen creëert men een steviger geheel. Zo kan men bijvoorbeeld beginnen met een plank van anderhalve meter en één van drie meter. De tweede laag kan dit dan andersom gebeuren.

Men dient overigens wel altijd te beginnen en te eindigen met een paal waaraan de schuttingplanken worden bevestigd. Deze palen dienen waterpas in de grond te zijn geplaatst.

Lees ook
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
houten afsluiting
Houten schutting
wilgentenen
Wilgentenen
houten afsluiting
Schutting
tuinhek
Tuinhek
betonnen schutting
Beton schutting
houten afsluiting
Erfafscheiding
spijlen
Spijlen
schutting
Geluidsschermen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?