Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Betonnen afsluitingen

Doordat beton een duurzaam materiaal is wordt op tal van manieren ingezet. Naast het verharden van wegen, pleinen en parkeerplaatsen kan men het ook gebruiken om vloeren of funderingen mee te maken. Hiermee houden de mogelijkheden echter nog lang niet op. Door gebruik te maken van beton platen kan men ook betonnen afsluitingen creëren die voorzien zijn van palen die eveneens vervaardigd zijn van beton. Hoewel deze manier van een afsluiting bouwen erg stevig is, schrikken sommige mensen er toch voor terug omdat ze betonnen afsluitingen niet fraai vinden.

Deze stevigheid en de lange levensduur van beton is echter erg belangrijk omdat een afsluiting altijd in weer en wind staat en daardoor bestand moet zijn tegen verschillende weersinvloeden zoals vorst, regen, wind en zon. Bovendien kan een betonnen afsluiting ook worden gecombineerd met bijvoorbeeld hout. Op die manier ontstaat er een wat levendiger geheel. Het hout dient wel voorbehandeld te worden of geïmpregneerd te zijn. Bovendien heeft hout een kortere levensduur.

Tegenwoordig zijn er bovendien beton platen in allerlei kleuren in de handel zodat men niet langer meer gebonden is aan de saaie grijze beton platen zoals men die vroeger met name zag. Er zijn zelfs beton platen te koop die voorzien zijn van een steen- of houtmotief. Een dergelijk motief is overigens in reliëf aangebracht zodat het nog echter lijkt en men op een eenvoudige wijze een prachtige afsluiting kan maken. Men heeft dan wel de voordelen die het beton te bieden heeft maar tevens een fraai afgezette plaats.

Lees ook
schutting
Geluidsschermen
houten afsluiting
Schutting
houten afsluiting
Houten schutting
spijlen
Spijlen
wilgentenen
Schutting plaatsen
houten afsluiting
Erfafscheiding
betonnen schutting
Beton schutting
tuinhek
Tuinhek
wilgentenen
Wilgentenen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?