Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Houten schutting

Men kan diverse manieren bedenken om een erfafscheiding te vervaardigen zoals het plaatsen van een hekwerk, het metselen van een muur of het plaatsen van een schutting. Schuttingen zijn, in tegenstelling tot hekwerken, gesloten en bieden daardoor meer privacy en beschutting tegen wind. Men kan schuttingen vervaardigen van allerlei verschillende materialen zoals beton of hout. Afhankelijk van de inrichting van de tuin, het uiterlijk van de woning , de persoonlijke smaak en de verwachtingen die men heeft van een schutting kiest men de meest passend oplossing.

Een houten schutting geeft de tuin een natuurlijk ogende erfafscheiding. Hout is immers zelf een natuurproduct en ziet er warm uit. Men kan ervoor kiezen om de houtenplanken vertikaal of horizontaal te plaatsen. Verder kunnen de planken elkaar deels overlappen terwijl ze onderling verspringen. Dit geeft een speels effect aan de schutting terwijl men toch is verzekerd van de nodige beschutting tegen de wind en bovenal geen inkijk heeft van buren en/of voorbijgangers.

Nadeel van een houten schutting is echter wel dat men het hout goed moet beschermen tegen houtrot en de, soms barre, weersinvloeden die ons land kunnen teisteren. Door het hout elke paar jaar van een (nieuw) laagje beits te voorzien krijgt de schutting aanzienlijke levensduur. Wanneer men dit teveel werk vindt kan men ook besluiten om de schutting te maken van reeds voorbehandeld hout. Het hout is met een impregneermiddel behandeld. Hierdoor is het beter bestand tegen weer en wind maar ook tegen houtrot en parasieten die het hout kunnen aantasten.

Lees ook
schutting
Geluidsschermen
wilgentenen
Wilgentenen
houten afsluiting
Erfafscheiding
spijlen
Spijlen
tuinhek
Tuinhek
betonnen schutting
Beton schutting
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
houten afsluiting
Schutting
wilgentenen
Schutting plaatsen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?