Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tuinhek

Erfafscheidingen zijn er in diverse soorten en maten. Van hoog tot laag en van doorzichtige tot gesloten varianten. Zo zijn er schuttingen van beton of hout maar ook tuinhekken van hout of metaal. Het verschil tussen een schutting en een tuinhek is gelegen in de mate waarin men er doorheen kan kijken. Een schutting bestaat uit een gesloten geheel van platen, stenen of planken terwijl een tuinhek uit spijlen of latten bestaat waartussen openingen zijn gecreëerd.

Afhankelijk van de persoonlijke smaak en de inrichting en sfeer van de tuin bepaald men welk tuinhek het beste kan worden geplaatst. Voor een zij- of achtertuin kiest men in veel gevallen een middelhoog tot hoog tuinhek zodat kinderen en huisdieren in de tuin blijven en ongenode bezoekers niet zomaar de tuin kunnen betreden. Een voortuin zal eerder van een laag tot middelhoog tuinhek worden voorzien.

Heeft men een tuinhek geplaatst maar wil men toch geen inkijk van buren of voorbijgangers dan worden er vaak planten of bomen langs het hek geplaatst. Door het plaatsen van een tuinhek lijkt een tuin in veel gevallen een stuk ruimer. Dit komt doordat men door het hek heen kan kijken en dus de omgeving nog goed kan zien. Een tuin worden bovendien door de plaatsing van een tuinhek ook niet zo opgesloten zoals bij een dichte schutting wel het geval zou zijn geweest.

Men kan een tuinhek kant-en-klaar kopen in een bouwmarkt of tuincentrum of er een op maat laten maken door een ambachtelijke smid of timmerman.

Lees ook
houten afsluiting
Schutting
wilgentenen
Wilgentenen
houten afsluiting
Erfafscheiding
betonnen schutting
Beton schutting
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
spijlen
Spijlen
schutting
Geluidsschermen
wilgentenen
Schutting plaatsen
houten afsluiting
Houten schutting
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?