Beton schutting

Wanneer men mensen vraagt waar ze het eerst aan denken bij een schutting van beton dan zal er in veel gevallen het antwoord volgen: saai, grauw of grijs. Toch heeft een beton schutting ook enorme voordelen. Een dergelijke schutting is erg onderhoudsvriendelijk en heeft een erg lange levensduur. Bovendien is beton goed bestand tegen invloeden van het soms weerbarstige weer in ons land. Verder is beton sterk en relatief goedkoop.

Een beton schutting bestaat uit een aantal betonnen staanders waartussen betonplaten worden geschoven. Doordat er in de staanders gleuven zitten, waarin de platen dienen te worden geschoven, wordt de schutting extra stevig. Het plaatsen van een beton schutting kost wel wat energie maar is relatief eenvoudig uit te voeren.

Ondanks alle voordelen zijn er echter nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan bijvoorbeeld een schutting die gemaakt is van hout. Men vindt dit een natuurlijker effect aan de tuin geven. Het extra onderhoud dat een houten schutting met zich meebrengt neemt men dan voor lief. Heden ten dage is het echter heel goed mogelijk om de voordelen van zowel een houten- als een beton schutting te combineren.

Er zijn namelijk betonplaten in de handel gekomen die voorzien zijn van een kleurtje of zelfs een motief. Er bestaan betonplaten die zijn bedrukt met een houtmotief dat nauwelijks te onderscheiden is van echte planken. Zo krijgt men toch een natuurlijk ogende en stevige schutting maar zonder het extra onderhoud van een houten exemplaar. Beton schuttingen zijn dus niet langer saai.

Lees ook
houten afsluiting
Erfafscheiding
wilgentenen
Schutting plaatsen
schutting
Geluidsschermen
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
tuinhek
Tuinhek
wilgentenen
Wilgentenen
spijlen
Spijlen
houten afsluiting
Schutting
houten afsluiting
Houten schutting
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen