Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Beton schutting

Wanneer men mensen vraagt waar ze het eerst aan denken bij een schutting van beton dan zal er in veel gevallen het antwoord volgen: saai, grauw of grijs. Toch heeft een beton schutting ook enorme voordelen. Een dergelijke schutting is erg onderhoudsvriendelijk en heeft een erg lange levensduur. Bovendien is beton goed bestand tegen invloeden van het soms weerbarstige weer in ons land. Verder is beton sterk en relatief goedkoop.

Een beton schutting bestaat uit een aantal betonnen staanders waartussen betonplaten worden geschoven. Doordat er in de staanders gleuven zitten, waarin de platen dienen te worden geschoven, wordt de schutting extra stevig. Het plaatsen van een beton schutting kost wel wat energie maar is relatief eenvoudig uit te voeren.

Ondanks alle voordelen zijn er echter nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan bijvoorbeeld een schutting die gemaakt is van hout. Men vindt dit een natuurlijker effect aan de tuin geven. Het extra onderhoud dat een houten schutting met zich meebrengt neemt men dan voor lief. Heden ten dage is het echter heel goed mogelijk om de voordelen van zowel een houten- als een beton schutting te combineren.

Er zijn namelijk betonplaten in de handel gekomen die voorzien zijn van een kleurtje of zelfs een motief. Er bestaan betonplaten die zijn bedrukt met een houtmotief dat nauwelijks te onderscheiden is van echte planken. Zo krijgt men toch een natuurlijk ogende en stevige schutting maar zonder het extra onderhoud van een houten exemplaar. Beton schuttingen zijn dus niet langer saai.

Lees ook
wilgentenen
Wilgentenen
houten afsluiting
Schutting
houten afsluiting
Houten schutting
wilgentenen
Schutting plaatsen
schutting
Geluidsschermen
houten afsluiting
Erfafscheiding
tuinhek
Tuinhek
betonnen schutting
Betonnen afsluitingen
spijlen
Spijlen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?