Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Winddicht

De lucht van buiten heeft in de meeste gevallen een andere temperatuur (hoger of lager) dan binnentemperatuur van bijvoorbeeld een woning. Het is niet altijd gewenst dat de buitenlucht het klimaat in huis op, een negatieve manier, gaat beïnvloeden. De woning en de isolatie aan de buitenkant ervan dienen daarom winddicht te zijn. Vooral het winddicht zijn van de isolatie is erg belangrijk. Men is er namelijk niet bij gebaat dat de isolatie opwarmt of juist afkoelt door de lucht die in een woning wordt geblazen of gezogen. De buitenlaag van de isolatie dient derhalve helemaal winddicht te zijn. Onder de buitenste laag verstaat men het onderdak maar ook de gevel evenals de verbindingen tussen deze twee onderdelen van de woning.

 

huis winddicht

 

Men moet wel zorgen dat het isolatiemateriaal zo veel mogelijk dampopen is. Het moet op zijn minst meer dampopen zijn dan de damprem van het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de woning zodat er altijd wel damp naar buiten kan ontsnappen. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn dan moet men de damprem aanpassen zodat dit probleem kan worden opgelost.

De eerste stap die men dient te ondernemen wanneer men een bestaand dak winddicht wil maken is het aanbrengen van isolatie. Hierdoor zal het dak al aanmerkelijk meer winddicht worden met als gevolg meer comfort en minder warmteverlies in de winter en warmtewinsten in de zomer. Het verder winddicht maken en het aanbrengen van geschikte ventilatie blijft echter wel van groot belang voor een gezond klimaat in de woning.

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

Online offerte aanvragen voor energiebesparende maatregelen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
Cementsluier
gevelbepleistering
Gevelbepleistering
dak isoleren materialen
Isolatiewaarde
warmterecuperatie
warmterecuperatie
isolatie woning
Woning isoleren
isolatiemateriaal
Kruipruimte
isolatiemateriaal
Isolatiemateriaal
geluidsisolatie
Geluidsisolatie
zonneboilers
Zonneboilers winnen aan populariteit.
zonnepanelen
zonnepanelen kopen
steenwol
Steenwol
spouwmuur
Spouwmuurisolatie