Verbouwers.be

Zonneboilers winnen aan populariteit.

Zonneboilers beginnen stilaan bij de meeste mensen bekend te worden. Een warmwater installatie is een milieuvriendelijke investering waarvoor je anno 2013 toch aantrekkelijke premies kan bekomen van je netbeheerder.

Zonneboiler besparing

De zonneboiler heeft een rendement van ongeveer 50% op het verwarmen van je warm water, in termen van besparing op elektriciteit kan je stellen dat een zonneboiler ongeveer 15% bespaart op je energieverbruik.

De terugverdientijd is vergelijkbaar met zonnepanelen en bedraagt ongeveer 7 jaar, mede dankzij de premies die je kan ontvangen bij de installatie van een zonneboiler.

Zonneboiler of zonnepanelen?

Zonneboilers zijn afhankelijk van zonnewarmte, bij zonnepanelen is het aanwezige zonlicht belangrijk. De omzetting van zonnewarmte gebeurd voorlopig nog veel efficiënter dan de omzetting van zonne-energie via zonlicht.

Het prijskaartje kan wellicht bepalend zijn, zonnepanelen zijn duurder dan zonneboilers en de terugverdientijd ligt ook iets lager. In het verleden was dit misschien anders met de fiscale stimuli die nog aanwezig waren.

Zonneboilers kunnen ook perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Het water wordt dan via uw zonneboiler opgewarmd en gebruikt voor de verwarming van uw woning. Op die manier kan je ook het maximale uit je zonneboiler halen.

Zonneboiler premies

Wie een zonneboiler wenst te installeren kan nu wel aantrekkelijke premies bekomen. De premies voor zonneboilers bedragen momenteel 550 euro per vierkante meter oppervlakte van de zonnecollector, met een maximum van 2.750 euro of 50% van de factuur. Afhankelijk van de gemeente waarin u woont, kan een bijkomende premie van 250 euro ook bij het totaalplaatje gerekend worden.

Het BTW-percentage van 6% kan toegepast worden indien uw woning ouder is dan 5 jaar. Betreft het een nieuwbouw, dan zal er 21% BTW verschuldigd zijn.

Zonneboilers populair?

Dat zonneboilers populair zijn geworden getuigen de cijfers zeker wel: In het eerste semester van 2013 werden aan 11.150 gezinnen een premie uitbetaald! Nog nooit werden in België zoveel zonneboilers geplaatst als nu het geval is.

De premies zullen niet zo snel verwijderen, bij de bekendmaking van de stijging van de EPB normen werd duidelijk gemaakt dat de overheid wil blijven helpen met de subsidiëring van energiebesparende investeringen. Dat is dus ook goed nieuws voor de bestaande premies voor warmtepompen. Klik hier om meer te lezen over zonneboilers.

 

 

Online offerte aanvragen voor energiebesparende maatregelen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
energiezuinig huis
Zorg voor een energievriendelijk huis, want uw portemonnee is het waard
elektriciteit leggen
Elektriciteit aanleggen in uw woning
windmolen
Energie
zonnepanelen
zonnepanelen kopen
zonnecelpanelen
Een zonneboiler op je dak, bespaar je mee?
wolken
Winddicht
Zonnepanelen groene energie
Strengere energie eisen nieuwbouw
warmterecuperatie
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen