Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Zorg voor een energievriendelijk huis, want uw portemonnee is het waard

Iedereen kent het wel. Na een lange dag op het werk komt u thuis en dan vindt u de maandelijkse, veel te hoge, energierekeningen in de brievenbus. Tijd om daar verandering in te brengen, want torenhoge rekeningen kunnen vermeden worden door uw huis energievriendelijker te maken. Het eerste voordeel dat u hieruit haalt, is dat u een hoop geld zal besparen. Daarnaast zal ook moeder natuur u hier dankbaar voor zijn!

 

BEN-woning

 

1. Energiezuinige energiebron

De besparing met zonnepanelen kan oplopen tot wel 50%, maar varieert afhankelijk van het aantal zonnepanelen, de ligging ten opzichte van de zon, de dakhelling en de schaduw op de panelen. Zonnepanelen blijven echter een investering, daarom kan het nodig zijn om een energie lening aan te vragen eventueel gesubsidieerd door de overheid als u een beperkt inkomen hebt of betalingsmoeilijkheden.

Daarnaast bestaan er nog andere zuinige energiebronnen die ook de moeite zijn om te overwegen, zoals de warmtepomp en windmolen.

 

2. Isolatie

Is uw woning goed geïsoleerd? Uw huis verwarmen tijdens de winter haalt namelijk een grote hap uit uw budget. Een woning zonder isolatie verliest kostbare warmte via het dak, de ramen, de muren en de vloer. Jaarlijkse besparingen op uw energierekening zijn het grootste wanneer u volgende plaatsen in uw huis isoleert: dak (gemiddeld 650 euro besparing per jaar), buitenmuren (600 euro per jaar) en vervanging van enkel glas door HR++ glas (280 euro per jaar). Dat is 1.530 euro dat u kan besparen op jaarlijkse basis. Begin maar alvast te dromen van een nieuwe laptop of van een droomvakantie!

 

3. Kleine aanpassingen vormen grote besparingen

Hierboven gaven we u enkele tips om te besparen op uw energierekening door grotere investeringen. Besparen kan echter ook door kleine veranderingen aan te brengen in uw huis en in uw dagdagelijkse gewoontes.

  • Vervang uw lampen door spaarlampen of LED-lampen en bespaar 5 euro per lamp per jaar.
  • Sluit uw gordijnen wanneer uw verwarming aanstaat. Hierdoor kan er geen warmte ontspannen.
  • Zet uw verwarming niet te hoog. Als u de verwarming overdag een jaar lang 1 graad lager zet, zal u 40 euro per jaar sparen.
  • Was uw kleren op 30 graden in plaats van op 60 graden en bespaar 30 euro per jaar.
  • Minimaliseer het stille elektriciteitsverbruik van de slaapstand van uw tv, computer, etc. Door de stekker uit het stopcontact te trekken, vermijd u alle sluimerverbruik.

Of u nu gaat voor kleine of grote veranderingen in uw woning of uw dagelijkse gebruiken, u zal het merken in uw portemonnee. Want “nergens beter dan (in een energievriendelijke) thuis”, zoals de trouwe Thuis kijkers al 20 jaren weten.

 

Online offerte aanvragen voor energiebesparende maatregelen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
warmterecuperatie
warmterecuperatie
elektriciteit plaatsen
Elektriciteit aanleggen in uw woning
winddicht
Winddicht
zonneboilers
Een zonneboiler op je dak, bespaar je mee?
energie verbouwen
Energie
zonnepanelen
zonnepanelen kopen
zonneboilers
Zonneboilers winnen aan populariteit.
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis