Het aanleggen van elektriciteit in uw woning

Bent u momenteel bezig met een verbouwing in uw woning? Grote kans dat er dan klussen op het gebied van de elektra in huis uitgevoerd moeten worden.

U wilt immers ook na de verbouwing nog ruimte hebben voor stopcontacten, aansluitpunten voor de verlichting, enzovoorts.

Door de hulp van een elektricien in te schakelen, kunt u de kans op complicaties in een later stadium minimaliseren. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na de verbouwing al te maken krijgt met een stroomstoring, een kortsluiting of zelfs een brand in huis.

 

Zelf elektriciteit aanleggen in huis

Wanneer u enige ervaring heeft met het uitvoeren van klusjes op het gebied van elektriciteit in huis, kunt u deze werkzaamheden wellicht ook zelf uitvoeren. Toch zitten er een aantal risico’s aan het aanleggen van elektriciteitskabels in huis. Denk bijvoorbeeld aan het risico dat u een schok krijgt tijdens het aanleggen van de elektriciteitskabels. Om dit te voorkomen is het van groot belang om eerst de hoofdschakelaar om te zetten in de meterkast. Hiermee voorkomt u tevens dat er een flinke kortsluiting ontstaat, als de uiteinden van twee elektriciteitskabels met elkaar in contact komen.

Daarbij is het belangrijk om de elektriciteitskabels voldoende ruimte te geven, zodat de warmte kan ontsnappen. Kabels worden warm als er elektriciteit doorheen stroomt, waardoor het omhulsel van de kabel kan smelten. Dit wilt u voorkomen, want als gevolg van dat versmelten kan er een kortsluiting ontstaan.

 

Inschakelen van een elektricien

Om de eerder beschreven risico’s uit de weg te gaan en zeker te zijn van een werkend elektriciteitsnetwerk in huis, is het raadzaam om de hulp van een erkende elektricien bij u in de buurt in te schakelen. Een elektricien heeft de elektra vaak al binnen een korte tijd voor u aangelegd, zodat de verbouwing van uw woning geen vertraging oploopt.