Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Stroomgroep

Elektriciteit zien we als iets doodnormaals. Je stopt de stekker van een of ander apparaat in de muur, waarna de machine tot leven komt. We zijn daardoor ook behoorlijk afhankelijk van elektriciteit: huishoudelijke apparatuur, computers en geluidsinstallaties, elektronische gereedschappen en ondertussen dienen de eerste elektrische auto’s zich ook al aan. Zonder stroom kom je dus niet zo ver, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Hoe regel je dat dan op een bouwplaats, als er nog geen enkele vorm van elektriciteit is aangesloten? Met generatoren, door brandstof aangedreven motortjes die elektriciteit ‘opwekken’.

Deze generatoren, ook wel bekend als stroomgroepen, zie je dan ook veel op bouwterreinen en constructieplaatsen. Daarnaast hoor je ze ook al van verre aanstaan, een aantal van deze generatoren maakt namelijk een flinke puist herrie. Op zo’n locatie is dat echter geen probleem en is men allang blij dat er toch stroom beschikbaar is. Boormachines, zaagtafels, lampen en wat al niet meer hebben dat immers nodig.

De prijzen van generatoren of stroomgroepen verschillen erg. Er zijn modellen te koop met een prijs van ongeveer 500 euro. Daar krijg je dan een generator voor met één aansluiting voor 230 Volt, dat wordt opgewerkt door een motor van vijf pk. Duurdere modellen zijn er uiteraard ook: voor drieduizend euro, bijvoorbeeld, heb je een apparaat op wieltjes met 12,2 ampère stroomsterkte en twee veiligheidscontactdozen. Waar die eerste ook thuis nog wel te gebruiken is, is die laatst genoemde (en alles types die een nog grotere investering vragen) vooral geschikt voor op de bouwplaats.

 

Online offerte aanvragen voor elektriciteitswerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
inbouwhaard
Inbouwhaarden
arduin steen
Arduin reinigen
schakelaar en stopcontact
Automatische schakelaar
Huiszwam
elektriciteit leggen
Elektriciteit aanleggen in uw woning
airco
Airco onderhouden
gevelbepleistering
Buitenmuur
Bakgoot frontpage
Bakgoot
woonkamer
Kijkwoning
blauwe steen
Arduin
gevelreiniging
Gevelreiniging
glas blokken
Blokkenspel