Verbouwers.be

Inbouwhaarden

Warmte is een groot goed. Toen onze verre voorouders duizenden jaren geleden het vuur ontdekten hadden ze geen idee van de impact die de warme gloed op het menselijk leven zou hebben. Vandaag de dag kunnen we bijna niet meer zonder, hooguit doordat dingen waar vroeger vuur voor nodig was zo zijn gemoderniseerd dat er niet langer vlammen aan te pas komen. Dat wil niet zeggen dat we het vuur ‘verbannen’ hebben: met z’n allen rond de vuurkorf, een barbecue of een kampvuur aan het strand. Allemaal dingen waar de meeste mensen erg van houden. Met een inbouwhaard kun je het vuur ook in huis halen.

Dat wil echter niet altijd zeggen dat het ook een vuur betreft waar je bij kunt. Inbouwhaarden bestaan namelijk in vele soorten en maten. Sommige daarvan zijn open, maar veel modellen zijn gesloten. Die werken dan op gas en zijn soms zelfs met een afstandbediening aan en uit te zetten. De romantische uitstraling van het vuur gaat daar wel bij verloren, zo vinden de meesten. Vandaar dat houtgestookte inbouwhaarden eveneens gretig aftrek vinden. Bovendien geeft zo’n inbouwhaard op hout een stiekeme pyromaan ook nog wat voldoening.

Met de keuzen tussen ‘open’ of ‘dicht’ ben je er echter nog niet. In het assortiment open haarden is namelijk eveneens een tweedeling op te merken. Enerzijds zijn er de inbouwhaarden met een traditionele, aan de zijkant scharnierende deur. Aan de andere kant van de showroom staan inbouwhaarden met een zogenaamde liftdeur. Die deur gaat van boven naar beneden open en kan in de meeste gevallen op alle tussenliggende posities worden stilgezet. Zo kun je de opening zelf, naar gelang de omstandigheden, variëren.

Offertedienst: Verwarming

Op zoek naar de geschikte verwarmingsmethode voor jouw woning, kantoor, …? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen, voorstellen en offertes aan bij geregistreerde installateurs uit jouw regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Start hier uw aanvraag:


Lees ook
Pelletkachels: uitleg en richtprijzen.
Bakgoot frontpage
Bakgoot
Pelletkachel
Pelletkachels onderhouden.
infraroodverwarming
Infrarood verwarming
arduin steen
Arduin dorpels
Gevelbekleding
open haard
Schoorsteenkappen
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
gevelreiniging
Gevel reinigen
glas blokken
Blokkenspel
elektricien stopcontact
Stroomgroep
gevelbepleistering
Buitenmuur