Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schoorsteenkappen

Sommige mensen vinden het heerlijk om met een open haard of kachel wat extra warmte en gezelligheid in huis te halen. In die beide behoeften voldoet een kachel of haard zeker, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je je ook maar gaat oriënteren op een model of type kachel of open haard.

 

schoorsteenkappen

Je hebt namelijk wel een schoorsteen of andersoortig rookkanaal nodig! In sommige gevallen is het mogelijk om die naderhand nog aan te leggen, maar als er al een in de woning aanwezig is is dat erg mooi meegenomen. Het aanleggen van een schoorsteen is namelijk niet eenvoudig, zeker niet als je een stenen schoorsteen wilt. Daar zijn soms vergunningen voor nodig en in een aantal gevallen moet je er voor zorgen dat de bovenkant van de schoorsteenpijp boven de nok uitkomt. Op die manier kan de rook makkelijker wegwaaien en blijft deze niet in de buurt of de straat hangen.

De bovenkant van de pijp is echter een onderdeel dat gevoelig is voor allerlei onheil. Daarom is het nodig om daar een schoorsteenkap op te monteren. Dat is een soort torentje dat je erop (of, beter gezegd, er deels overheen) kunt zetten. Op die manier houd je weersinvloeden als regen, sneeuw en hagel buiten de deur. Het schiet immers niet echt op als je in de winter lekker rond het vuur zit en dat plotseling uitgaat door een forse sneeuwbui.

Maar het kan nog veel gekker. Als je in een buitenwijk of dorp woont kan het namelijk voorkomen dat je een vogel in je kachel aantreft. Een schoorsteenkap draagt daar alleen nog maar aan bij: onder dat torentje zitten kleinere vogels heerlijk droog en als de kachel of haard brand hebben ze ook nog verwarming bij de hand! Het is daarom aan te raden om, voor de plaatsing van de kap, een stuk gaas aan te brengen. Je kunt het ook om de schoorsteenkap heen maken, maar dat ziet er niet zo heel erg mooi uit.

Offertedienst: Verwarming

Op zoek naar de geschikte verwarmingsmethode voor jouw woning, kantoor, …? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen, voorstellen en offertes aan bij geregistreerde installateurs uit jouw regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Start hier uw aanvraag:


Lees ook
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
verwarming-voorbeeld
sierradiatoren
pelletkachel
Pelletkachel werking en soorten.
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
behangen
woonkamer
kunstschilders
Kunstschilders
zonwering
Zonwering veranda
verwarming-voorbeeld
verwarming
ladekasten
Ladekasten
inbouwhaard
Inbouwhaarden
schilderij
Olieverfschilderij
gelhaard
Gelhaard werking