Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Olieverfschilderij

Een olieverfschilderij is een schilderij van olieverf. In veel huizen zijn wel voorbeelden van kunst te vinden. Een foto op het dressoir, een beeldje op de schoorsteenmantel of een schilderij aan de muur. In wat oudere huizen met een klassiek interieur doet vooral een typisch olieverfschilderij het erg goed. De meeste werken van olieverf zijn namelijk in natuurlijke en donkere kleuren gemaakt. Bovendien worden er vaak ouderwetse taferelen uitgebeeld in een drukke schilderstijl. Voor de liefhebber erg mooi, maar het is oppassen geblazen. Een olieverfschilderij past namelijk niet zomaar in elk interieur.

 

schilderij

 

Voor kunst heb je sowieso al ruimte nodig, maar bij een olieverfschilderij is dat nog meer het geval. De lijst is vaak groter, drukker en bombastischer: iets wat ook geld voor het werk zelf. Abstracte kunst met olieverf kom je (nog) maar weinig tegen. Kijk dus thuis goed na of er voor zo’n stuk voldoende muur aanwezig is. Niets is zo jammer als een kunstwerk dat door ruimtegebrek niet goed, of zelfs helemaal niet, tot zijn recht kan komen.

Vanwege de typische taferelen die op dit soort stukken wordt afgebeeld past een schilderij met olieverf vaak beter in een klassiek dan in een modern interieur. Als je donkere meubels hebt, bijvoorbeeld van kersenhout of een donkere teaksoort, heb je meer kans op een mooi totaalplaatje dan wanneer je zit op minimalistische aluminium krukken.

Toch bestaan ze wel: moderne olieverfschilderijen. Door de unieke glans, inherent aan het type verf, is een olieverfschilderij een mooie aanwinst. Omdat kunstenaars het schilderij in meerdere lagen opbouwen is er vaak veel dieptewerking en kan het de kijker meenemen ‘in’ het schilderij. Samengevat: als het past, staat, je er van houdt en het binnen het budget valt is het een aanschaf waar je jaren plezier van hebt. Niet het geval? Kijk liever door naar iets anders: de imperfecties lijken klein, maar na verloop van tijd ga je er je meer en meer aan storen.

Lees ook
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
ladekasten
Ladekasten
schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen
opbergruimte
Opbergmap
kunstschilders
Kunstschilders
behangen
woonkamer
kleerhangers
kleerhangers
zonwering
Zonwering veranda
lichtkoepel
Lichtkoepels
moderne tafelpoot
Tafelpoot
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting