Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

kleerhangers

Een kleerhanger heeft in de meeste gevallen de vorm van menselijke schouders met een haak aan de bovenkant om de kleerhanger mee op te hangen. De kleerhanger kan vervaardigd zijn van hout, kunststof of metaal. Een kleerhanger wordt soms ook knaapje genoemd. Sommige kleerhangers zijn bovendien voorzien van een zogenaamde broekenstang, dit is een dwars geplaatste late waarom men een dubbelgevouwen broek kan draperen.

Men kan kleerhangers gebruiken om kleding op te hangen in een kast, aan een kapstok of in een rek in een winkel. Door de vorm van de kleerhanger blijven blouses, overhemden, shirts, jassen en truien een mooie pasvorm behouden. Voor broeken en rokken bestaan er kleerhangers met een afwijkende vorm. Deze zijn in de meeste gevallen recht en de kledingstukken worden vastgezet aan de kleerhanger door middel van klemmen.

Tegenwoordig zijn er kleerhangers in allerlei soorten en maten in de handel. Niet alleen het materiaal waarvan ze vervaardigd zijn is verschillend ook het design kan onderling afwijken. Er bestaan zelfs varianten voor het ophangen van baby- en kinderkleertjes. Verder zijn er speciaal ontworpen kleerhangers die men kan gebruiken om jassen aan een design kapstok te hangen. Dergelijke kleerhangers zijn vaak wat robuuster en zwaarder dan bijvoorbeeld de kleerhangers in een winkel of die voor het opbergen blouses en dergelijke worden gebruikt.

In tegenstelling tot vroeger hebben de moderne kleerhangers naast de opbergfunctie ook een decoratieve functie, vooral wanneer ze in combinatie worden gebruikt met een mooie kapstok of gangkast. Naast een gebruiksvoorwerp is het tevens decoratie.

Lees ook
tafel
Tafelpoot
behangen
woonkamer
zonwering
Zonwering veranda
open haard
Schoorsteenkappen
ladekast open schuif
Ladekasten
Olieverfschilderij
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
verf kleuren
Kunstschilders
lichtkoepel
Lichtkoepels
diskettes
Opbergmap
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen