Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

woonkamer

Elke plaats in een woning heeft zijn eigen functie. In een studeerkamer of kantoor wordt werk verzet en geld verdiend, in een slaapkamer kan iedereen ongestoord uitrusten van een drukke dag en om je even op te kunnen frissen is er de badkamer. Stuk voor stuk belangrijk, maar één ruimte verslaat alles op dit gebied: de woonkamer. Hoewel sommigen ook van mening zijn dat de keuken het hart van het huis is, is de woonkamer veelal de plek waar je samenkomt en je huisgenoten steeds opnieuw ontmoet. Je deelt er lief en leed en kunt er helemaal uit je bol. Kortom: tijd voor een grondige analyse. Wat maakt een woonkamer tot woonkamer?

Het eerste waar je aan moet denken bij het inrichten van een woonkamer is voldoende zitplaatsen. Voldoende: niet teveel, maar zeker ook niet te weinig. Houd daarbij de grootte van je vriendenkring in acht, maar overdrijf niet. Ongeveer zes plaatsen zijn in de meeste gevallen voldoende en als er meer volk over de vloer komt kun je zo een bureau- of tuinstoel bijtrekken. Omdat iedereen z’n drankje ook ergens kwijt moet is een salontafel eveneens een handige investering. Bij een grote zithoek is het bovendien aan te raden om te zorgen voor bijzettafeltjes.

Andere spullen die je in veel huiskamers tegenkomt zijn een TV met bijbehorende geluidsinstallatie, hier en daar wat kunststukken of woningaccessoires en een aantal boeken. Van dat laatste is niet iedereen even gecharmeerd, maar er wordt van gezegd dat het een huiselijke uitstraling aan je woonkamer meegeeft. Je geeft je een stukje bloot: de boeken uit je boekenkast zeggen namelijk meer over jezelf dan je in eerste instantie zou denken.

Kies bij het uitzoeken van kleuren voor tinten die bij elkaar passen, maar houdt ook de ruimte in het oog. Felle kleuren zijn hartstikke mooi, maar werken niet zo goed in een studentenflat of een krap appartement. Sla ook niet door naar soberheid en kijk uit dat je er geen zwart-witfoto van maakt. Een huiskamer moet naast stijl en functionaliteit ook, en vooral, gezelligheid en warmte uitstralen. De rest komt dan vanzelf.

Lees ook
zonwering
Zonwering veranda
ladekasten
Ladekasten
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
schilderij
Olieverfschilderij
opbergruimte
Opbergmap
lichtkoepel
Lichtkoepels
kleerhangers
kleerhangers
kunstschilders
Kunstschilders
moderne tafelpoot
Tafelpoot
schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting