Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gelhaard werking

Een nieuwe trend op het gebied van huis en interieur zijn gelhaarden. Helemaal niet gek als je bedenkt dat ze makkelijk kunnen worden geplaatst, eenvoudig zijn in gebruik en bovendien een stuk minder kosten dan een traditionele haard of kachel. Het is dan ook fijn dat deze haarden bestaan: al duizenden jaren geleden heeft de mens het vuur uitgevonden. Hoewel we het nog steeds gebruiken om ons water mee te verwarmen en om op te koken (al wordt ook dat steeds minder) is het verwarmingsaspect verloren geraakt. Jammer, want de warmte van een vuur is heel anders dan de warmte van een CV. Intenser, lekkerder en bovendien een stuk gezelliger!

 

gelhaard

 

Zoals gezegd is een gelhaard makkelijk te plaatsen. Dat is niet zo raar als je kijkt naar hoe deze haarden werken. Het belangrijkste onderdeel van een dergelijke haard zijn de potten met brandstof, een brandbare gel. Deze gel is erop gemaakt lang mee te gaan, zo min mogelijk roet af te geven en geen vieze luchtjes te verspreiden. Het is moeilijk om het met een ander product te vergelijken, maar waarschijnlijk komt een fakkel nog het dichtste in de buurt.

Een logisch gevolg van dit principe is dat een schouw en bijbehorende schoorsteen of rookkanaal niet langer nodig zijn. En daarin schuilt de kracht van een gelhaard. Je kunt ‘m naar hartenlust verplaatsen en verschuiven, zolang je de potten gel maar meeneemt. Het is dus zelfs mogelijk om ‘m in de zomer weg te halen en op zolder op te slaan en de haard in de winter weer te installeren.

Veel mensen denken dan een gelhaard geen warmte afgeeft. Niets is echter minder waar. ‘Waar rook is, is vuur’, een bekend spreekwoord, is namelijk ook te verbasteren tot ‘waar vuur is, is warmte’. Zo ook bij deze haarden: dezelfde warmte als je gewend bent van een kampvuurtje of een open haard. Maar dan een stuk eenvoudiger in gebruik!

 

Tip: Prijzen vergelijken

Jouw huis verwarmen en benieuwd naar een prijs op maat? Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Offertedienst: Verwarming

Op zoek naar de geschikte verwarmingsmethode voor jouw woning, kantoor, …? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen, voorstellen en offertes aan bij geregistreerde installateurs uit jouw regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Start hier uw aanvraag:


Lees ook
pelletkachel onderhoud
Pelletkachels onderhouden.
verwarming-voorbeeld
verwarming
verwarming-voorbeeld
sierradiatoren
inbouwhaard
Inbouwhaarden
pelletkachel
Pelletkachel werking en soorten.
Pelletkachels: uitleg en richtprijzen.
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
infraroodverwarming
Infrarood verwarming
antieke kachel
antieke kachel
schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting