Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gietijzeren radiatoren

Radiatoren die gebruikt worden om een ruimte mee te verwarmen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze worden vervaardigd van verschillende soorten metaal zoals bijvoorbeeld gietijzer. De eerste radiatoren die geproduceerd werden waren van deze metaallegering vervaardigd.

Een groot voordeel van gietijzer is namelijk dat het nog lang een constante warmte af nadat het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Bovendien is het weer helemaal in de mode om een originele oude gietijzeren radiator in huis te hebben. Wanneer dit een te grote aanslag op het budget wordt dan kan men bovendien kiezen voor een reproductie van een dergelijke radiator.

Door een nostalgische gietijzeren radiator te plaatsen creëert men een warme en exclusieve uitstraling. Deze radiatoren worden veel gebruikt in oude huizen die onlangs in hun oude staat hersteld zijn. Maar ze misstaan ook zeker niet, als retro element, in een strak en modern interieur. Het voordeel van een reproductie radiator is dat men het risico vermijdt om roestvorming te krijgen in het verwarmingssysteem. Roest kan namelijk schadelijke gevolgen hebben de centrale verwarmingsketel. Zo kunnen er verstoppingen ontstaan door roest of roestbrokken die los zijn geraakt.

Een voordeel van de ouderwetse radiatoren is dat ze een groot volume hebben zodat er veel water in kan. Hierdoor zal de mate van comfort in de ruimte zeker toenemen. Bovendien zullen de geringe schommelingen in de temperatuur voor een aangenaam en comfortabel klimaat zorgen. Mensen die een gietijzeren radiator kiezen doen dit niet alleen voor het aanzicht maar zeker ook voor het comfort.

Offertedienst: Verwarming

Op zoek naar de geschikte verwarmingsmethode voor jouw woning, kantoor, …? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen, voorstellen en offertes aan bij geregistreerde installateurs uit jouw regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Start hier uw aanvraag:


Lees ook
inbouwhaard
Inbouwhaarden
houten constructie
Houtskeletbouw
bouwen
Gipsblokken
betonplaten
Beton platen
betonwerken
Architectonisch beton
bouwmaterialen prijslijst
Bouwmaterialen prijslijst
gietijzer lassen
Gietijzer lassen
glasblokken
glasblokken
materiaal
Materiaal
schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen
antieke kachel
antieke kachel
vals plafond
Systeemplafond