Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Cederhout

cederhout

In oude tijden werd cederhout gebruikt door de Egyptenaren. Ze gebruikten niet alleen de cederolie voor het mummificeren, ze maakten ook lijkkisten voor de hooggeplaatste personen van het geurende cederhout. Tegenwoordig is het gebruik van cederhout weer helemaal terug. Men gebruikt niet alleen de geurende oliën maar ook het hout om allerlei objecten mee te maken zoals bijvoorbeeld tuinmeubels.

Cederhout is een houtsoort met een hoge weerbestendigheid. Men kan zelfs deze houtsoort gebruiken om huizen van te bouwen tot en met de dakbedekking toe. Het cederhout is opmerkelijk licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te verwerken is en men geen zwaar lichamelijke inspanningen hoeft te verrichten voor het dragen en vastzetten van het hout. Dit is een grote tegenstelling in vergelijking met bijvoorbeeld het veel zwaardere hardhout.

Naast planken van cederhout zijn er ook zogenaamde shingles in de handel. Dit zijn een soort kleine dakpannetjes en worden ook wel bardeaux genoemd. Door gebruik te maken van deze shingles kan men dus een volledig (tuin)huis maken van cederhout. Het resultaat is een mooi en vooral origineel uitzicht. Na verloop van tijd zal het hout, dat niet behandeld hoeft te worden, een natuurlijke vergrijzing is daardoor het gevolg.

Naast het lichte gewicht van het cederhout heeft deze houtsoort nog een belangrijke eigenschap. Doordat er cederhot aromatische oliën voorkomen zullen motten en andere insecten de voorkeur geven om het hout met rust te laten. Aantasting door ongedierte zal bij het cederhout minders nel optreden waardoor men langer plezier heeft van het cederhouten bouwsel.

Lees ook
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
betonplaten
Beton platen
hemelbed
Koudschuim
polycarbonaat
Polycarbonaat
houtsoorten
Houtsoorten
betonnen fundering
schuimbeton
traploper
Geïmpregneerd hout
glazen deur
Glazen deuren
antiek smeedijzer
Smeedijzer
afsluiters
Kogelkraan
kleefletters
Kleefletters
bouwen
Gipsblokken