Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Glazen deuren

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning? Leek het zo’n mooie lichte plek, maar valt dat tegen nadat alle meubels op hun plaats zijn gezet? Een fikse domper, terwijl een nieuw thuis juist een vrolijke sfeer zou moeten opleveren. Gelukkig zijn er talloze manieren om een huis lichter te maken. De simpelste daarvan is om te kiezen voor witte (of lichte) kleuren op de muur en het plafond in plaats van donkere, zware tinten. Spiegels kunnen eveneens een hoop doen: ze weerkaatsen en verspreiden het licht dat er aanwezig is door de hele ruimte. Deuren vormen daarbij echter een letterlijk ondoordringbare belemmering. Tenzij die deuren van glas zijn.

En dat kan! Glazen deuren zijn nog steeds geen gemeengoed, maar worden wel vaker en vaker toegepast. Het levert dan ook een schitterend interieur op. Zoals gezegd passen ze prima in donkere huizen, zoals een hal: wanneer de deur naar de woonkamer voor een glazen deur wordt ingeruild scheelt dat een hoop licht. Maar ook in huizen die sowieso al licht zijn komen ze prima tot hun recht. In klassieker ingerichte woningen is het overigens een minder fraai gezicht: de meeste glazen deuren zijn volgens de laatste designtrends ontworpen. Dat betekent dus een strakke en modern uitziende deur.

Nadelen zijn er ook. Het glas laat het licht prima door, maar geeft ook nieuwsgierige ogen vrije doorgang. Privacy kun je dus wel vergeten. Bij een woonkamer, studeerkamer of kantoor is dat niet zo’n probleem, maar bij de slaapkamer is het een ander verhaal. Een compromis hierin is het laten aanbrengen van een motief, zodat de deur gedeeltelijk ondoorzichtig wordt. Het licht vindt wel zijn weg door de glazen plaat, maar de matte afwerking houdt gluurders buiten.

Een ander nadeel is de prijs. Glas is sowieso al duur, maar wanneer het gaat om dit soort maten worden de prijzen helemaal hoog. Schrik niet van een paar honderd euro per (motiefloze) deur. Schrikken doe je overigens wel als je er tegenaan loopt. Voorzichtigheid is dus geboden!

Lees ook
golfplaten
Golfplaten
vals plafond
Systeemplafond
betonnen fundering
schuimbeton
betonplaten
Beton platen
bouwmaterialen prijslijst
Bouwmaterialen prijslijst
Sloopwerken
gietijzer trap
Gietijzer
prijs beton
Prijs beton
glasfolie
Glasfolie
polycarbonaat
Polycarbonaat
antiek smeedijzer
Antiek smeedijzer
glasblokken
glasblokken