Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

schuimbeton

Met schuimbeton wordt een (verhard) mengsel van water, cement en toeslagmateriaal en/of vulstoffen bedoeld, dat aangevuld is met schuim. Schuimbeton heeft een groot isolerend vermogen, een lage volumieke massa en gunstige eigenschappen wat de verwerking betreft. Wanneer schuimbeton niet verhard is, is het enigszins te vergelijken met een dunne en vloeibare grijskleurige mousse. Het uiterlijk van verhard schuimbeton is te vergelijken met dat van gasbeton.

De voordelen van schuimbeton zijn: het schuimbeton bevat lucht wat ervoor zorgt dat de thermische eigenschappen goed zijn. Bovendien is de specie van schuimbeton plastisch. Hierdoor heeft men de mogelijkheid om het schuimbeton over een grote afstand te kunnen verpompen. Door deze eigenschappen van het schuimbeton kan het schuimbeton op een gemakkelijke manier en op diverse plaatsen worden gebruikt. Schuimbeton biedt de mogelijkheid om het zowel binnen als buiten toe te passen.

Schuimbeton kan op heel veel verschillende manieren worden toegepast. Zo kan men er leidingen mee opvullen die buitengebruik zijn gesteld. Maar ook het vullen van rioolbuizen, duikers, tanks, kruipruimtes, kelders en putten met schuimbeton behoort tot de mogelijkheden. Schuimbeton kan verder worden gebruikt om als isolatielaag te dienen van bedrijfsvloeren. Door loze leidingen of ruimtes in het geheel of gedeeltelijk met schuimbeton op te vullen kan men voorkomen dat er grond instroomt en dat er inzakkingen en verzakkingen zullen optreden. Schuimbeton is, door zijn flexibiliteit en kostenefficiëntie, een uitermate geschikt middel voor allerlei diverse toepassingen. Hierbij spelen eveneens het groot isolerende vermogen van schuimbeton en de lage volumieke massa een belangrijke rol bij.

Lees ook
glasblokken
glasblokken
antiek smeedijzer
Smeedijzer
expansievat
expansievat
glasfolie
Glasfolie
cederhout
Cederhout
roestvast
Roestvrijstaal
werfborden
Werfborden
gietijzer trap
Gietijzer
sierbeton
Sierbeton
stortbeton
Stortbeton
hemelbed
Koudschuim
betonnen fundering
Beton fundering