deur prijs

Hoe fijn zou het zijn als alle producten ongeveer gelijk geprijsd waren? Niet langer meer betalen voor betere apparatuur of goederen, maar één standaard. Jammer genoeg, voor de consument dan, zal dat scenario nooit werkelijkheid worden. Betere of grotere spullen kosten nu eenmaal meer geld, of het nou gaat om kleding, elektronische apparatuur, huizen of auto’s. Maar ook bij deuren is dat zo.

Een eerste prijsopdrijvende factor is het deurbeslag en de sloten. Dit is overigens misschien wel de belangrijkste, omdat je een deur hiermee in één keer een stuk duurder kunt maken. Kies je voor een standaard deurklink en hoeft er geen slot op (bij een deur van de keuken naar de woonkamer, bijvoorbeeld) hoef je veel minder te betalen dan bij een deur met sierbeslag van geborsteld aluminium en drie veiligheidssloten (voor een buitendeur).

Ten tweede is de dikte belangrijk. Logisch te verklaren, want een dikke plank hout kost meer dan een dunne. Aannemers hebben het ook wel eens over hoe zwaar een deur is, waarmee ze eigenlijk de dikte van de deur bedoelen. Houd er ook rekening mee dat niet alleen de deur, maar ook het kozijn zo dik moet zijn.

Nummer drie is de uitvoering van de deur. Ook een vanzelfsprekende factor. Een simpele plank hout, voor diezelfde keukendeur, kost een stuk minder dan een deur met ramen erin. Helemaal prijzig zijn deuren die compleet van glas zijn vervaardigd. Ontzettend mooi (al moet je wel goed uitkijken dat je er niet tegenaan knalt), maar pas de jouwe als je een behoorlijke zak geld overdraagt.

Lees ook
deur
stalen deuren
branddeur
Brandwerende deuren
deurklink
deuren
glazen deur
Glazen deuren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!