Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Brandwerende deuren

Hoewel termen als ‘roestvrij staal’, ‘krasvrij glas’ en ‘brandwerende deuren’ eigenlijk niet correct zijn, worden ze in de moderne maatschappij zat gebruikt. Net zoals je staal nooit helemaal roestvrij kan maken (hooguit roestvast) is het nauwelijks te doen om een brand met een enkele deur tegen te houden. Uiteindelijk verbrand of smelt ‘ie toch wel. Wat wel mogelijk is, is een ‘brandvertragende deur’. Deze deuren, die worden toegepast op plaatsen met een hoog risico van brand of in ruimtes die zo lang mogelijk gespaard moeten blijven, worden in de huiselijke sector steeds bekender. In sommige gevallen zijn ze verplicht. Maar ook wanneer ze dat niet zijn is het een aanrader om je er, als dat bij jouw situatie voordeel kan opleveren, even in te verdiepen.

Zoals gezegd kunnen brandvertragende deuren op twee plaatsen worden gebruikt: voor ruimtes waar het brandgevaar hoog is of voor ruimtes waar een vuur desastreuze gevolgen zou hebben. Dat eerste is een stuk handiger, aangezien je het vuur dan op één plaats houdt. Een ruimte die dan in aanmerking komt voor een brandvertragende deur is de kamer waar de CV-ketel hangt. Ook in de scharnieren van het kozijn rond de meterkast is zo’n deur goed op zijn plek. Als de ketel op zolder staat is dat vaak (min of meer) boven de meterkast. In het geval van een tussenverdieping (met een gangkast op die plek) is het verstandig om daar ook een brandwerende deur te laten plaatsen. Zo creëer je een schacht waar het vuur moeilijk uit kan ontsnappen.

Als je geïnteresseerd bent in wat extra brandveiligheid kun je daar op het Internet nog veel meer informatie over vinden. Weet je wat je hebben wilt? Contacteer dan een aannemer of timmerman: die kan je in de meeste gevallen het gewenste product leveren en plaatsen.

Lees ook
glazen deur
Glazen deuren
deuren
Deuren
deur prijs
Deur prijs
glasfolie
Stalen deuren
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond