Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Deuren

deuren

Poorten, toegangen en deuren zijn al eeuwen en eeuwen in gebruik. Heel logisch: je kunt met muren en hekken wel de grenzen van jouw ‘territorium’ afbakenen, maar als je er dan zelf ook niet meer in kan schieten die omheiningen niet zoveel op. Het fijne is dat er voor elke toepassing een ander type deur gemaakt kan worden. In huis heb je vrij normale deuren, maar denk ook eens aan de entrees van grote bedrijfspanden, banken, zwembaden en theaters. Toch zijn er op woongebied ook tal van keuzes die je moet maken voordat de deurenleverancier met jouw bestelling aan de slag kan.

De meest logische stap in het bestelproces is het doorgeven van de maten. Vroeger gold een breedte van 80 centimeter en een hoogte van twee meter als standaard, nu zijn die maten veranderd naar 90 en 210 centimeter. Mensen worden namelijk niet alleen groter, maar (jammer genoeg) ook steeds breder. Bovendien past een rolstoel niet door een deur van 80 centimeter. Al met al is het dus een goede ontwikkeling dat die veranderingen zijn gemaakt. Dat gebeurt echter nog alleen in nieuwe huizen, wat de kans (momenteel) klein maakt dat de deuren bij jou thuis ook al van dat grotere formaat zijn.

Een volgende keus is de stijl van de deur. Denk daarbij aan dingen als eventuele profielen of sierlijsten, de aanwezigheid van glas (en in welke vorm dat dan moet) en de gewenste kleur. In moderne huizen worden veelal witte deuren toegepast, maar in klassieker ingerichte woningen kiest men vaak voor een crème- of houtkleur. Een compleet nieuwe trend is ingezet met de verkoop van compleet glazen deuren. Ontzettend mooi en licht, al is het wel oppassen geblazen: voordat je het weet knal je er tegenaan!

Tussendoor zul je ook moeten bedenken of de deur speciale eigenschappen moet hebben. Een voordeur is bijvoorbeeld een stuk dikker en sterker uitgevoerd dan een deur die toegang geeft tot de woonkamer. Kijk ook naar de brandveiligheid: een deur naar de ruimte waar de CV-ketel staat moet vaak brandvertragend zijn in verband met de verzekering.

Lees ook
deur prijs
Deur prijs
glasfolie
Stalen deuren
branddeur
Brandwerende deuren
glazen deur
Glazen deuren
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond