Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dak isoleren langs binnen

Wil je eenvoudig je dak isoleren? Dan doe je dit best langs binnen. Op deze manier hoef je niks te veranderen aan je dakbedekking en ben je tegelijkertijd budgetvriendelijk bezig. Hoe isoleer je een dak langs de binnenkant, welke isolatiematerialen zijn hiervoor geschikt, wat is de prijs van langs binnen isoleren, …? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Hellend dak isoleren langs binnen
Plat dak isoleren langs binnen
Mogelijke isolatiematerialen
Prijs dak isoleren langs binnen
Zelf isoleren of een vakman inschakelen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom je dak langs binnen isoleren?

Er zijn meerdere redenen om je dak te isoleren langs binnen. Zo hoef je niks te veranderen aan de dakbedekking en ben je minder geld kwijt dan wanneer je langs buiten isoleert. Daarnaast is je dak isoleren langs binnen makkelijker dan langs buiten en is het mogelijk om dit zelf te doen als je een ervaren doe-het-zelver bent.

dak isoleren langs binnen

 

Hellend dak isoleren langs binnen

Is de binnenruimte van je dak nog niet afgewerkt en heb je hier niet al te veel ruimte nodig? Dan plaats je de isolatie voor je hellend dak makkelijk aan de binnenzijde. Hierbij plaatst een isolatiespecialist het isolatiemateriaal onder de bestaande dakconstructie of draagstructuur. Hij gaat als volgt te werk:

 1. Dak voorbereiden: eerst kijkt de vakman na of je een onderdak hebt en of die water- en winddichte folie in goede staat is. Zijn je houten balken niet breed genoeg? Dan vijst hij er extra houten latten op om dieper te kunnen isoleren.
 2. Isolatiemateriaal plaatsen: na het op maat snijden van het isolatiemateriaal klemt de isolatiespecialist de isolatieplaten, isolatiedekens, … tussen de houten balken van je draagstructuur. Resterende kieren en spleten dicht hij eenvoudig met PUR-schuim. Ook je dak volledig langs binnen isoleren met PUR-schuim of inblaasisolatie is mogelijk.
 3. Dampscherm bevestigen: een dampscherm is belangrijk om het isolatiemateriaal te beschermen tegen vocht. Deze plaatst de vakman tegen de warme zijde van de isolatielaag.
 4. Plafond afwerken: indien gewenst kan de vakman de isolatielaag nog verder afwerken met gipsplaten of kunststof panelen. Die kan je dan achteraf nog schilderen, behangen, …

 

Hellend dak langs binnen isoleren? Schakel een vakman in!

Overweeg je om je hellend dak langs binnen te isoleren? Dan schakel je best een vakman in. Ontvang vrijblijvend gratis voorstellen van 2 à 3 isolatiespecialisten actief in jouw buurt met onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Plat dak isoleren langs binnen

Heb je een plat dak? Dan is je dak langs binnen isoleren minder aangeraden dan bij een hellend dak. Door je isolatielaag onder of tussen je dakbeschot te plaatsen, zit de dakconstructie niet mee in de isolatieschil. Zo is je constructie onderhevig aan temperatuurschommelingen, met een groter risico op schade en houtrot tot gevolg. Je plat dak isoleren langs binnen is enkel een goed idee als je dat combineert met buitenisolatie of als je dak een beperkte opbouwhoogte heeft.

 

Plat dak langs binnen isoleren? Schakel een vakman in!

Overweeg je om je plat dak langs binnen te isoleren? Dan schakel je best een vakman in. Ontvang vrijblijvend gratis voorstellen van 2 à 3 isolatiespecialisten actief in jouw buurt met onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Mogelijke isolatiematerialen

Je dak langs binnen isoleren kan met verschillende materialen. De mogelijkheden op een rijtje:

 • PUR-schuim: hiermee vorm je snel en gemakkelijk een naadloze isolatielaag voor je dak. Je bent dus 100% zeker dat elke kier perfect gedicht is. Tegelijkertijd is PUR-schuim dampdicht, dus een dampscherm is niet nodig.
 • Isolatieplaten: kunststof isolatieplaten zijn relatief dun vanwege hun hoge isolatiewaarde. Je kan kiezen uit platen van PUR, PIR, EPS, … Sommige isolatieplaten zijn al voorzien van een dampscherm aan 1 kant.
 • Isolatiedekens: dekens of halfstijve platen van rotswol, glaswol, … zet je in voor thermische isolatie, maar bieden ook een goede geluidsisolatie Vanwege de iets lagere isolatiewaarde heb je wel een dikkere laag nodig om goed te isoleren in vergelijking met PUR-schuim of isolatieplaten.
 • Inblaasisolatie: als alternatief voor de bovenstaande materialen kan je ook je dak isoleren langs binnen met inblaasisolatie. Je kan kiezen voor gespoten glaswol, maar ook cellulose (papiervlokken) is een optie. Dit materiaal is geluiddempend en erg milieuvriendelijk.

 

Welk isolatiemateriaal kies ik best?

Voor welk soort isolatiemateriaal kies je? Dit is vooral afhankelijk van jouw situatie en je persoonlijke wensen. Hoe dik kan je bv. isoleren tussen je houten balken? Bij bredere balken is het makkelijker om isolatiedekens van minerale wol aan te brengen dan bij minder diepe balken.

TIP: je kan gratis en vrijblijvend verschillende voorstellen op maat aanvragen bij isolatiespecialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs dak isoleren langs binnen

Hoeveel kost je dak isoleren langs binnen? Dat hangt af van verschillende factoren als het gekozen materiaal, de totale oppervlakte van je dak, … Daarnaast verschilt de prijs van vakman tot vakman. Over het algemeen kan je uitgaan van de volgende richtprijzen per methode:

MethodeGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl plaatsing)
Hellend dak isoleren langs binnen€ 20 - 50
Plat dak isoleren langs binnen€ 25 - 40
Zoldervloer isoleren€ 20 - 40

LET OP: de bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Wil je gerichte prijsvoorstellen op maat met elkaar vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij meerdere isolatiespecialisten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

dak langs binnen isoleren

 

Zelf isoleren of een vakman inschakelen?

Zelf een dak isoleren aan de binnenzijde is mogelijk, maar voor het beste resultaat schakel je altijd een vakman in. Daarnaast kom je in aanmerking voor meerdere financiële voordelen als je de werken laat uitvoeren door een vakman. Denk hierbij aan:

 • Renovatiepremie: deze premie bedraagt 20 tot 30% van het totale factuurbedrag (excl. btw).
 • Totaalrenovatiebonus: je maakt aanspraak op deze premie als je binnen 5 jaar minimaal 3 verduurzamingsprojecten laat uitvoeren. Hoe meer maatregelen, hoe hoger de bonus.
 • Gemeentelijke premie: je krijgt mogelijk een premie van je gemeente voor dak- en zoldervloerisolatie. Voor meer informatie neem je best contact op met je gemeente.
 • Verlaagd btw-tarief: is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% op materialen en arbeidskosten.

 

Geen ervaren doe-het-zelver = vakman inschakelen

Ben je geen ervaren doe-het-zelver of wil je genieten van financiële voordelen om de prijs voor je isolatiewerken te drukken? Dan schakel je best een vakman in voor het langs binnen isoleren van je dak. Ontvang vrijblijvend gratis voorstellen van vakmensen actief in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
groendak
Groendak
Afdak
Afdak
overzetdaken
Overzetdaken
veranda voorbeeld
Verandadak
Schuin dak
Hellend dak
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
dakvenster frontpage
Dakvenster
Dakpannen
Dakpannen
Plat dak
Plat dak
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
lichtstraten
Lichtstraten