Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn een vorm van dakbedekking die eenvoudig op de oude dakconstructie te monteren is. Qua uitzicht lijken ze op dakpannen, maar bezitten het gemak van kunststof, aluminium of staal. In dit artikel lees je meer over dakpanplaten, de voordelen en de richtprijzen.

Ga snel naar:
Voordelen dakpanplaten
Prijs dakpanplaten
Offertes aanvragen

 

Over dakpanplaten

Dakpanplaten

Het aantal manieren waarop je het dak van je huis kunt (laten) bedekken neemt nog altijd toe. Voor schuine daken was er vroeger de keus uit dakpannen en een rieten kap en, hoewel die maar zelden werden gebruikt, leistenen als dakbedekking. Inmiddels zijn er veel meer soorten verkrijgbaar zoals golfplaten en shingles. Beide hebben ze wel iets weg van een conventioneler dakbedekkingsmateriaal. De laatste doen denken aan de leitjes, terwijl de eerste lijkt op dakpannen. Nu is er echter een mooier alternatief voor golfplaten op de markt: dakpanplaten.

Deze platen zijn net als golfplaten gegolfd, maar bijna niet meer van een dak met echte dakpannen te onderscheiden. Niet alleen de golfjes zijn nagemaakt, ook de complete structuur van de pannen is in de platen nagebootst. De losse dakpannen zijn dus ook als zodanig te herkennen! Gemaakt van dubbelzijdig verzinkt en onverwoestbaar staal zijn deze platen bovendien bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf, net als een echt pannendak. Met het voordeel dat deze niet los kunnen waaien in een zware storm.

Voordelen dakpanplaten

In tegenstelling tot normale dakpannen, bedekken de platen in één keer een groot oppervlak. Er zijn bedrijven die standaardmaten hanteren, maar andere gaan er prat op om platen te kunnen leveren die de afstand van nok tot dakrand in één keer overbruggen. Een ander voordeel is dat deze dakpanplaten in vele verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Natuurlijk zitten standaardtinten als donkergrijs en rood in het palet, maar ook bruine en groene pannen zijn probleemloos te bestellen.

Dat zijn echter nog niet alle voordelen. Een groot pluspunt bij dakrenovaties is dat de oude dakbedekking (als deze bestaat uit riet, golfplaten of shingles) kan blijven liggen: de nieuwe platen worden er gewoon bovenop gemonteerd. Dat scheelt ontzettend in de kosten, zowel arbeidsloon als de kosten die gemoeid gaan met het dumpen van het afval. Bovendien hoeft het dak niet open als er aan gewerkt wordt, de oude isolatielaag blijft keurig zitten (en hoeft niet vervangen te worden) en worden de platen eenvoudig op het dak gelegd en verankerd.

Deze dakpanplaten zijn zodanig vervaardigd dat het lijkt alsof het dak van echte dakpannen is voorzien. Maar niets is minder waar: de platen zien er weliswaar zo uit maar bestaan uit een veel lichtere constructie. Hierdoor kan men de onderliggende constructie lichter en dus goedkoper maken. Hoewel de dakpanplaten erg licht zijn wil dit niet zeggen dat ze minder sterk zouden zijn. Dakpanplaten zijn juist erg sterk en hebben een lange levensduur en vragen weinig onderhoud.

Een ander voordeel van dakpanplaten is dat ze eenvoudig op maat te maken zijn voor elk dak. Verder zijn de meeste dakpanplaten voorzien van een coating die het dak tegen allerlei weersomstandigheden zal beschermen. Zo heeft men een kwalitatief goed dak dat er ook stijlvol en solide uitziet.

Prijs dakpanplaten

Dakpanplaten zijn verkrijgbaar in kunststof, staal of aluminium en hebben zowel een geïsoleerde als niet-geïsoleerde uitvoering. De prijs is dus voornamelijk hierop gebaseerd.

Dakpanplaten in kunststof:

  • niet-geïsoleerd: € 25 (1x2m) à € 50 (1x4m)
  • geïsoleerd: € 35 (1x2m) à € 70 (1x4m)

 

Dakpanplaten in staal

  • niet-geïsoleerd: € 10 à € 15 per m²
  • geïsoleerd: € 13 à € 18 per m²

 

Dakpanplaten in aluminium

  • niet-geïsoleerd: € 20 per m²
  • geïsoleerd: € 23 per m²

Vertrouw op een ervaren dakwerker

Wil je graag dakpanplaten op jouw dak laten leggen? Vertrouw dan op de ervaring van een dakwerker. Die werkt snel en efficiënt. Bovendien zullen jouw dakplaten er perfect bijliggen. Onze tip? Vraag verschillende offertes aan zodat je uitvoertermijnen, prijs, materialen, … kunt vergelijken om zo de beste optie voor te kunnen kiezen. Vul daarvoor gratis en vrijblijvend het onderstaande offerteformulier in.

 

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Dakpannen
Dakpannen
Schuin dak
Hellend dak
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
hellend dak frontpage
Schuin dak
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
Plat dak
Plat dak
afdak
Afdak maken
dakvenster frontpage
Dakvenster
groendak
Groendak
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen