Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dakterrassen

De oppervlakte van de tuin speelt een grote rol voor bepaalde mensen in de zoektocht naar een woning. Maar, soms zit een tuin er echter niet in: de tuin bij een appartement of stadswoning blinkt soms uit in zijn afwezigheid. Gelukkig kan je dit probleem omzeilen. Is er een plat dak aanwezig? Dan kun je overwegen om daar een dakterras van te maken. Deze kun je omtoveren tot kleine dromerige, groene oases.

Ga meteen naar:
Dakterras aanleggen
Prijs dakterras
Offerte aanvragen

Dakterras aanleggen: aandachtspunten

Dakterrassen

Zorg er echter voor dat je op voorhand voldoende informatie inwint. De normale dakbedekking is namelijk niet bestemd om er op te lopen, laat staan om er tuinmeubels en potten met planten op te zetten. Je zult dus eerst wat voorbereidende werkzaamheden moeten uitvoeren. De vloer is daarvan de belangrijkste: vaak gebruiken mensen vlondertegels of houten planken om op te lopen, maar er zijn talloze oplossingen mogelijk. Welke je kiest is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, al is het wel verstandig om advies in te winnen. Ga dus na of je plannetje ook uitvoerbaar is.

Wanneer je toch om raad vraagt bij specialisten is het ook verstandig om bij de gemeentediensten te polsen of je een vergunning nodig hebt om een dakterras te bouwen. Je mag namelijk niet overal zomaar een dakterras neerpoten.

Naast de ondergrond en de aankleding van eventuele muren zul je ook wat geld moeten reserveren voor de aankleding van je nieuwe ‘tuin’. Zoals gezegd kun je er geen bomen gaan planten, die zie dan na een tijdje door je plafond komen, maar je kunt de boel wel aankleden met plantenbakken en potten. Je kunt ook een houten bloembak maken waarin je wat kleine plantjes poot. Dat is namelijk geen enkel probleem.

Dakterras plaatsen: kosten

De kostprijs voor een dakterras van ongeveer 20 m² begint vanaf 15.000 euro. Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden om een dakterras op te bouwen en aan te kleden. Een groot deel van het budget wordt dan ook hierdoor bepaalt, samen met de totale oppervlakte en de materialen die je wil gebruiken. Zo kan een luxe dakterras van 20 m² oplopen tot 25.000 euro.

 

TIP: laat je bij het ontwerp en de uitvoering van jouw dakterras bijstaan door een ervaren dakwerker. Dankzij zijn expertise, zijn persoonlijk advies en het feit dat hij over de juiste materialen beschikt, zal jouw dakterras perfect gerealiseerd worden. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw buurt.

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
veranda voorbeeld
Verandadak
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
Afdak
Afdak
lichtstraten
Lichtstraten
afdak
Afdak maken
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
Dak frontpage
Dak
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie