Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Overzetdaken

Met behulp van een overzetdak heb je binnen enkele werkdagen een gloednieuw dak. Het is een snelle en efficiënte werkwijze zonder ingrijpende renovatie te moeten uitvoeren. Lees hier meer over een overzetdak en de prijzen.

 

Offerte aanvragen

 

Wat is een overzetdak?

Overzetdak

Heb je dringend nood aan een nieuw dak? Maar zie je een ingrijpende renovatie niet echt zitten? Dan biedt een overzetdak de oplossing. Zoals de naam misschien al weg geeft wordt op de bestaande dakbedekking gewoon een nieuw dak geplaatst. Het huidige dak hoeft dus niet te worden gesloopt en alles kan op zijn plek blijven. De nieuwe dakbedekking leggen de bouwvakkers over het huidige dak aan. Dat gaat perfect, tenzij er dakpannen op het dak liggen. Die moeten dan eerst worden verwijderd. De panlatten en al het isolatiemateriaal kan echter probleemloos blijven liggen.

Deze techniek heeft een aantal fikse voordelen. Allereerst speelt het weer niet langer een rol. Normaal gesproken kun je met regen namelijk geen dak bedekken, maar omdat de huidige dakbedekking intact blijft kan dat bij een overzetdak wel. Bovendien is het plaatsen van zo’n dak snel: met een paar dagen is de klus geklaard, alles om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken. Tevens blijft het oude dak intact. Allerhande extra’s daarbij, zoals goten, een oversteek en isolatie, hoeven dus ook niet vervangen te worden. Sterker nog, door een overzetdak te laten plaatsen neemt de isolatie alleen maar toe, een gunstige bijwerking van de luchtlaag die tussen de twee daken overblijft.

 

Prijs overzetdak

De kostprijs van een overzetdak hangt in de eerste plaats af van de oppervlakte van het dak, de moeilijkheidsgraad van de dakwerken, de gewenste afwerking, … Je mag rekenen op een gemiddelde prijs van 50 à 65 euro per m² (incl. btw en plaatsing).

Voor een overzetdak van 100 m² betaal je dus ongeveer 5.000 à 7.000 euro. Ter vergelijking: voor een volledige dakrenovatie met dezelfde oppervlakte kom je al snel uit op 10.000 à 15.000 euro. Dat prijsverschil valt vooral te verklaren door het ontbreken van afbraak- en stortkosten bij een overzetdak.

 

TIP: Dit zijn natuurlijk slechts richtprijzen. Wil je gerichter prijzen vergelijken? Maak dan gebruik van onze offertedienst en ontvang binnen enkele dagen offertes op maat van jouw project.

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
lichtkoepel
Lichtstraten
Sneldek
Sneldek
dak isoleren
Dakisolatie
dakvenster frontpage
Dakvenster
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
hellend dak frontpage
Schuin dak
Dakpannen
Dakpannen
Dak frontpage
Dak
afdak
Afdak maken
groendak
Groendak
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
golfplaten
Eternit golfplaten