Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Sneldek

Tegenwoordig zijn er vele soorten dakpannen beschikbaar, maar kiezen mensen vaak voor een specifiek soort dakpannen: sneldek, sneldekkers of betondakpannen. De dakpannen hebben hun naam sneldek te danken aan hun grote formaat waardoor het dekken van een dak snel kan gebeuren. Hierdoor bespaart men vervolgens op panlatten en manuren.

Ga meteen naar:
Over sneldek
Prijs sneldek
Offerteformulier

Over sneldek

Sneldek

Het grootste voordeel van deze sneldekkers is dat ze na verloop van tijd niet krom gaan trekken. Bovendien zijn de sneldekkers eenvoudig op maat te maken waardoor de installatie aanzienlijk makkelijker wordt. Doordat de sneldekkers vrij zwaar zijn worden ze zeer stabiel verankerd op het dak. Bij storm zullen ze daarom minder snel van het dak afwaaien.

Sneldek dakpannen zijn niet alleen gunstig voor wat het leggen en hun stabiliteit betreft, ook qua prijs zijn deze dakpannen een stuk gunstiger in vergelijking tot bijvoorbeeld het soort dakpannen dat keramisch gebakken is. In de meeste gevallen zijn de sneldekkers ook nog eens door en door gebakken waardoor je eventuele zaagranden of beschadigingen niet zo gauw zal zien. Hierdoor zal het dak er minder snel onverzorgd uitzien.

Heeft jouw dak veel onderbrekingen zoals een dakkapel? Dan kies je beter voor een andere soort dakbedekking. Het dekken van daken met veel onderbrekingen gaat immers minder goed met dakpannen van een groot formaat dan met kleinere exemplaren. Verder kunnen sneldek dakpannen alleen worden gebruikt wanneer het dak een minimum helling heeft van 15 graden.

 

Sneldek: prijzen

Voor het plaatsen van betonnen dakpannen betaal je gemiddeld € 30 tot € 45 euro per m² (inclusief BTW) De kostprijs wordt met name bepaald door het type dakpan, het aantal vierkante meters en het type dak. Voor het plaatsen van sneldekpannen betaal je over het algemeen het minst omdat de pannen vrij groot zijn en snel gelegd kunnen worden.

Kleine pannen vragen meer plaatsingstijd en je hebt er per vierkante meter meer van nodig. In het algemeen geldt: hoe groter de pan, des te lager de kosten per vierkante meter.

 

Betondakpannen leggen? Vertrouw op een ervaren dakwerker

Wil je graag sneldekkers op het dak aanbrengen? Neem dan een ervaren dakwerker in de arm. Hij heeft de nodige expertise om de werken correct uit te voeren. Bovendien is hij opgeleid om veilig te werken op grote hoogtes.

Ervaren vakman contacteren? Dat kan. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een 2- à 3-tal offertes op maat van jouw project.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Afdak
Afdak
afdak
Afdak maken
dakpannen
Dakpanplaten
groendak
Groendak
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
Dakpannen
Dakpannen
Dak frontpage
Dak
Schuin dak
Hellend dak
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
Dak ontmossen frontpage
Ontmossen daken