Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Bakgoot

Bakgoten zijn rechte strak vormgegeven goten die van zowel zink, hout als kunststof kunnen worden vervaardigd. Bakgoten zijn heel geschikt om gebruikt te worden bij renovatie- en nieuwbouwprojecten. Optisch vormt een bakgoot één geheel met het dak en kan dus prima worden toegepast om een moderne uitstraling aan een woning te geven.

Vraag offerte aan

 

Wat zijn bakgoten?

Bakgoot

De rechthoekige bakgoot is een goot die bestaat uit een platte bodem en twee opstaande rechte zijwanden (dit worden ook wel de boeiboorden genoemd) De ondersteuning van de bakgoot wordt gevormd door fraai vormgegeven consoles van ijzer en houten gootklossen die men reeds heeft ingemetseld. Met gootklossen bedoeld men kleine houten plankjes. Bakgoten zijn breed en kunnen veel water tegelijk afvoeren. Door het aanbrengen van bakgoot wordt het dak, als het ware pas echt afgewerkt. Er wordt door de bakgoot een duidelijke scheiding aangebracht tussen het dak en de gevel.

In de bouw is de bakgoot de meest gebruikte soort dakgoot. Wanneer men een bakgoot van hout gebruikt is deze aan de binnenzijde bekleed met zink zodat het water er niet doorheen kan lekken. Welke soort bakgoot men kiest, één van hout, kunststof of zink, is afhankelijk van de persoonlijke smaak, de bouwstijl van het huis of gebouw en de eisen die men aan een bakgoot stelt. Door het juiste materiaal te kiezen kan de bakgoot een huis of elk ander gebouw een bijzondere uitstraling geven. Zo kan men bijvoorbeeld witte of cementwitte bakgoten plaatsen in combinatie met mooie consoles het huis van een extra stijlvolle uitstraling voorzien.

Bakgoot laten plaatsen?

Informeer hiervoor bij een ervaren dakwerker. Met zijn expertise en het gebruik van de juiste materialen, zal je een kwalitatief geplaatste bakgoot in ruil terugkrijgen. Vul gratis het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een 2- à 3-tal offertes op maat van jouw project.

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
Dakpannen grijs
Dakpannen grijs
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
kijkwoning
Kijkwoning
ruitenwasser
Ruitenwasser
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
Dakterrassen frontpage
Dakterrassen
pvc dakgoten
Pvc dakgoten
eternit golfplaten
Eternit golfplaten
afdak
Afdak maken
stroomgroep
Stroomgroep