Bakgoten zijn rechte strak vormgegeven goten die van zowel zink, hout als kunststof kunnen worden vervaardigd. Bakgoten zijn heel geschikt om gebruikt te worden bij renovatie- en nieuwbouwprojecten. Optisch vormt een bakgoot één geheel met het dak en kan dus prima worden toegepast om een moderne uitstraling aan een woning te geven. Door het aanbrengen van bakgoot wordt het dak, als het ware pas echt afgewerkt. Er wordt door de bakgoot een duidelijke scheiding aangebracht tussen het dak en de gevel.

De rechthoekige bakgoot is een goot die bestaat uit een platte bodem en twee opstaande rechte zijwanden (dit worden ook wel de boeiboorden genoemd) De ondersteuning van de bakgoot wordt gevormd door fraai vormgegeven consoles van ijzer en houten gootklossen die men reeds heeft ingemetseld. Met gootklossen bedoeld men kleine houten plankjes. Bakgoten zijn breed en kunnen veel water tegelijk afvoeren.

In de bouw is de bakgoot de meest gebruikte soort dakgoot. Wanneer men een bakgoot van hout gebruikt is deze aan de binnenzijde bekleed met zink zodat het water er niet doorheen kan lekken. Welke soort bakgoot men kiest, één van hout, kunststof of zink, is afhankelijk van de persoonlijke smaak, de bouwstijl van het huis of gebouw en de eisen die men aan een bakgoot stelt. Door het juiste materiaal te kiezen kan de bakgoot een huis of elk ander gebouw een bijzondere uitstraling geven. Zo kan men bijvoorbeeld witte of cementwitte bakgoten plaatsen in combinatie met mooie consoles het huis van een extra stijlvolle uitstraling voorzien.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project: