Dakgoten

Dakgoten zijn bedoeld om het regenwater op te vangen en daarna weer snel af te voeren. Meestal worden dakgoten met behulp van beugels aan de rand van het dak bevestigd. Zo kunnen ze het water goed opvangen en afvoeren naar een regenpijp die het water weer verder transporteert.

Dakgoten werden vroeger van zink gemaakt. Tegenwoordig zijn er naast deze zinken exemplaren ook dakgoten die vervaardigd zijn van kunststof en aluminium. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor0- en nadelen. Dakgoten die van zink of aluminium zijn gemaakt zijn in vergelijking tot de kunststof exemplaren erg gevoelig voor lekkage. De kunststof dakgoten, ook wel pvc-dakgoten genoemd, worden vaak uit één stuk gemaakt en hebben dus geen naden waar het water eventueel door kan lekken.

Men dient dakgoten te plaatsen zowel aan een hellend dak als aan een platdak. Zou dit niet gebeuren zou er een soort waterval aan regenwater van het dak af komen bij een hellend dak terwijl op een platdak eerst het water nog een poos op het dak blijft staan. Dit kan dan weer zorgen voor een onnodige belasting van het dak maar ook zal het dak een kortere levensduur hebben doordat het water het dak zal aantasten. Tevens wordt de gevel beschermt tegen een vloed aan regenwater wanneer er een dakgoot is opgehangen. Het regenwater bevat namelijk allerlei chemische stoffen die een schadelijke invloed op een gevel kunnen hebben. Bovendien zou er allerlei vuil van het dak de gevel gaan vervuilen wanneer er geen dakgoot zou hangen.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Zinken dakgoten
woning
Pvc dakgoten
Bakgoot frontpage
Bakgoot
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!