Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Pvc dakgoten

pvc dakgoten

Pvc staat voor polyvinylchloride. De scheikundige benaming voor deze stof is polychlooretheen. Pvc is een thermoplast die veelvuldig wordt gebruikt als vervanging van onder andere metaal, hout en beton. Deze kunststof is relatief goedkoop en eenvoudig om te bewerken. Toch is niet iedereen gelukkig met het gebruik van pvc omdat er kleine hoeveelheden loodhoudende stoffen worden gebruikt bij de productie van pvc. Tegenwoordig is men echter steeds vaker bezig met het vervangen van deze loodhoudende stoffen door organische alternatieven.

Hoewel er ook dakgoten zijn van zink en van aluminium worden er ook dakgoten van pvc vervaardigd. Het grootste voordeel van de pvc-dakgoten is dat ze niet snel zullen gaan lekken. Bovendien ondervinden pvc-dakgoten minder last van allerlei weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, vorst, hagel of van de zonnewarmte. Hierdoor kan een pvc-dakgoot jaren blijven hangen zonder te vervangen te hoeven worden.

Pvc-dakgoten zijn verder eenvoudig te bevestigen en op maat te maken. Door speciale pvc-lijm te gebruiken kunnen onderdelen aan elkaar vast waren gezet zonder dat deze gaan lekken. Overigens is pvc ook erg onderhoudsvriendelijk, vuil dat zich heeft vastgezet op het pvc is er met een eenvoudig reinigingsmiddel gemakkelijk van af te halen.

Men dient er wel rekening mee te houden dat pvc niet zomaar bij het huisvuil terecht mag komen. Het levert immers schadelijke dampen op wanneer men het in een verbrandingsoven zou verbranden. Bij verbranding van pvc kan er onder andere het broeikasgas CO2 vrijkomen. Dit hangt af van de hoeveel zuurstof die aanwezig is bij de verbranding.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
dakgoten
Dakgoten
Bakgoot frontpage
Bakgoot
zinken dakgoten
Zinken dakgoten
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond