Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vochtproblemen door het dak

Vochtproblemen kunnen te wijten zijn aan een slechte of verouderde dakconstructie. De oorzaak van het probleem is niet altijd eenvoudig te bepalen. De oorzaak kan terug te vinden zijn bij de dakgoten, maar een klein scheurtje of lek kunnen eveneens de boosdoener zijn. Lees hier meer over vochtproblemen, hoe ze te voorkomen en hoe je een geschikte vakman contacteert.

Ga meteen naar:
Plat dak en vochtproblemen
Hellend dak en vochtproblemen
Dakgoten
Offerteformulier

Plat dak en vochtproblemen

Platte daken zijn erg gevoelig aan lekkages omdat het water moeilijk kan weggevoerd worden in geval van een verstopping. Je bent bijna verplicht periodiek een controle in te plannen om na te kijken of er geen bladeren of takken moeten weggehaald worden. Je voert zo’n controle het best twee maal per jaar uit.

Het dak moet je controleren op de vorming van plassen en op de aanwezigheid van kleine barsten, scheuren of blazen. Mos, bladeren en takken dien je te verwijderen want deze zorgen er voor dat de afvoerbuizen verstopt kunnen raken.

Merk je blaasjes op? Dat kan wanneer water onder de bedekking raakt en niet meer weg kan. Dit is problematisch en moet opgelost worden. Zo niet dan zakt de isolatiewaarde van het dak, maar kunnen er zich ook schimmels vormen. Wanneer het vocht bevriest in de winter en grote blazen vormt in de zomer dan zal dit onvermijdelijk leiden tot lekkages.

Eventuele lekken via afdichtingen kan je oplossen met een special afdichtingstape die op losse naden kunnen gekleefd worden.

Een schutlaag kan je helpen om het dak te beschermen tegen UV-stralen maar ook dakafdichtingen te beschermen tegen hoge temperaturen. Leischilfers of een metaalfolie zijn geschikte materialen.
Om het dak beloopbaar te maken kan er gekozen worden voor zwaardere materialen die tevens als balast dienen om wind op te vangen. In dat geval kan je kiezen voor grind of tegels.

 

Schakel een vakman in en verzeker jezelf van een juiste diagnose en correcte behandeling van jouw vochtprobleem. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

Vochtproblemen dak

 

Hellend dak en vochtproblemen

Alhoewel het lijkt dat platte daken het meest gevoelig aan vochtproblemen kunnen zijn, kan dat ook bij hellende daken het geval zijn. Vochtproblemen bij hellende daken zijn vaak het gevolg van het soort onderdak dat gekozen werd en de lucht- en dampdichtheidsprestaties van de opbouw.

In het verleden werd vaak gebruikt gemaakt van een lucht- en dampscherm om te zorgen voor een goede luchtdichtheid van een dak, maar intussen heeft met een nieuwe classificatie ontwikkeld om inwendige vochtproblemen door onder meer condensatie op te lossen.

Dit houdt meer concreet in dat als een hellend dak geïsoleerd wordt, dat dit ook luchtdicht moet worden afgewerkt. Om vochtproblemen bij hellende daken te voorkomen, is het belangrijk om een ononderbroken lucht- en dampscherm te plaatsen.

 

✓ Dringend iemand nodig voor het onderhoud van uw dak en dakgoten? Via onderstaand offerteformulier vraag je gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan. Start hier jouw aanvraag

 

Dakgoten

Lekkende dakgoten kunnen ook aan de oorzaak van het vochtprobleem liggen, maar men vergeet vaak ook dat dakgoten die verstopt raken ook voor problemen zorgen. Wanneer dit niet meer via de afvoerbuizen kan, zal het water mogelijks via het dak een uitweg zoeken. Water dat insijpelt wordt dan opgenomen door de muren met vochtproblemen in huis als gevolg.

Kuis dus regelmatig de dakgoten eens uit en verwijder obstructies zoals afvallende bladeren die de uitweg belemmeren. Dit kleine werkje kan je op termijn heel wat problemen besparen.

 

Schakel een professional in

Last van vochtproblemen? Vertrouw dan op de expertise van een ervaren vakman.

TIP: Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Gratis offertes en diagnoses aanvragen voor vochtbestrijding

Het definitief oplossen van vochtproblemen laat u best over aan een gespecialiseerd aannemer. Via onderstaand formulier kan u nu vrijblijvend offertes en diagnoses aanvragen bij erkende professionele vochtbestrijders. ✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten
 

 

 

 

 

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
vochtproblemen
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
vochtprobleem
Opstijgend vocht herkennen en behandelen
vocht komt door
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht
vochtproblemen-overzicht
Soorten vochtproblemen: Overzicht
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
waterdichting
Waterdichting
muur impregneren
Muren injecteren of gevel impregneren?
meter vochtigheid
Luchtbevochtigers: Luchtvochtigheid in huis verhogen
muur injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
waterlek
Waterlekken voorkomen: Tips
lekdetectie
Vochtproblemen door een waterlek oplossen