Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Luchtontvochtigers: Luchtvochtigheid in huis verlagen

Een luchtontvochtiger is een toestel dat gebruikt wordt om de luchtvochtigheid in huis te verlagen of op een aangenaam peil te houden. Alle vochtige lucht in de ruimte wordt opgezogen en de lucht wordt gefilterd. Luchtontvochtigers worden dan ook vaak gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer om schimmelvorming tegen te gaan.

Bij het kopen van een luchtontvochtiger is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waarin het toestel zal geplaatst worden. Een luchtontvochtiger met een te lage capaciteit zal immers veel langer moeten aanstaan om de hele ruimte te ontvochtigen.

Een kleine luchtontvochtiger kan perfect geschikt zijn voor een slaapkamer, badkamer en zelfs de kelder van uw woning. Heb je echter tijdens een nieuwbouw last van overtollig vocht? Dan schakel je het best een bouwdroger in om de woning uit te drogen binnen redelijke termijn.

 

luchtontvochtiger

 

De werking van een luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers zullen de vochtdeeltjes uit de lucht halen, het vocht zal zich hechten aan het koude oppervlak van de verdamper. Het vocht wordt opgevangen in een kleine lekbak die manueel kan geleegd worden. Er bestaan ook systemen die aan de afvoerleiding kan gesloten worden, zodat manueel legen zelfs niet meer hoeft.

Een luchtontvochtiger werkt niet constant, ze zijn voorzien van sensors die de luchtvochtigheid meten en pas in werking treden wanneer de luchtvochtigheid te hoog is.

 

Schakel een vakman in en verzeker jezelf van een juiste diagnose en correcte behandeling van jouw vochtprobleem. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

Luchtontvochtiger kopen

Aandachtspunten bij het kopen van een luchtontvochtiger zijn er zeker ook. Aangezien de meeste toestellen elektrisch zijn, dien je te kijken naar het energieverbruik van de ontvochtiger. Wil je het toestel in meerdere ruimtes gebruiken? Dan moet je kijken of het toestel makkelijk verplaatst kan worden.

De capaciteit is ook van belang, je wilt immers niet dat een toestel te lang staat te draaien omdat de ruimte te groot is om te ontvochtigen. Tot slot moet je er ook rekening mee houden dat een ontvochtiger regelmatig moet onderhouden worden. Indien het toestel kan aangesloten worden op de afvoerleiding zal het onderhoud beperkter zijn. Ook dit kan je keuze bepalen.

 

Luchtontvochtiger prijs

De prijs van een luchtontvochtiger zal afhankelijk zijn van de capaciteit die deze bevat. Een goedkope luchtontvochtiger kan je al kopen voor de prijs vanaf ongeveer 150 euro en zal een capaciteit van 10 liter per dag hebben.

Duurdere modellen kennen prijzen die boven de 1.000 euro kunnen zijn, maar die hebben dan wel een capaciteit die kan oplopen tot 45 liter per dag. Het spreekt voor zich dat deze modellen niet noodzakelijk voor thuisgebruik zijn, maar vaker worden ingezet in grotere ruimtes zoals showrooms.

 

Schakel een professional in

Last van vochtproblemen? Raadpleeg dan de expertise van een ervaren vakman. TIP: Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Gratis offertes en diagnoses aanvragen voor vochtbestrijding

Het definitief oplossen van vochtproblemen laat u best over aan een gespecialiseerd aannemer. Via onderstaand formulier kan u nu vrijblijvend offertes en diagnoses aanvragen bij erkende professionele vochtbestrijders. ✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten
 

 

 

 

 

 

Lees ook
lektips
Vochtbestrijding: Lekdetectie Tips
vochtproblemen-overzicht
Soorten vochtproblemen: Overzicht
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
schimmelbestrijding
Vochtbestrijding: algemene tips
water binnen
Waterlek
vochtige muur
Vochtige muren
koudebruggen
Koudebruggen herkennen en oplossen
lekdetectie
Vochtproblemen door een waterlek oplossen
hygrometer
Luchtvochtigheid in huis
muur injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
condensatie
Condensatie herkennen en behandelen
meter vochtigheid
Luchtbevochtigers: Luchtvochtigheid in huis verhogen