Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Muren impregneren is de oplossing tegen doorslaand vocht. Omdat doorslaand vocht vooral te wijten is aan regenval die in combinatie door wind op de muur wordt gedrukt volstaat het om de gevel te voorzien van een waterdichte beschermingslaag.

Wie zijn muren laat impregneren geniet veelal van een garantie die tot 10 jaar kan duren. In realiteit kan je tot 15 jaar genieten van de bescherming van het impregneermiddel dat wordt aangebracht.

Door de eenvoudige manier waardoor impregneren van muren verloopt, kan je hier wel spreken van een voordelige manier om je buitenmuren te beschermen.

De gevolgen van doorslaand vocht kunnen daarentegen een heel stuk duurder zijn.

 

vocht komt door

 

Wat is impregneren?

Impregneren is het aanbrengen op de buitenmuur van een doorzichtige (onzichtbare) vloeistof dat vochtwerend is. Het is dus een waterdichte beschermlaag dat bovenop de gevel wordt aangebracht.
Na het aanbrengen van een impregneermiddel op de buitenmuur, zal deze vloeistof intrekken in het steen en de mortel om vervolgens uit te harden.
Dit proces wordt het best elke 10 a 15 jaar opnieuw uitgevoerd om je gevel duurzaam te blijven beschermen.

 

Schakel een vakman in en verzeker jezelf van een juiste diagnose en correcte behandeling van jouw vochtprobleem. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

Andere voordelen van impregneren

Naast het beschermen tegen vocht, heeft impregneren ook tal van andere voordelen. Doordat vocht geen kans meer krijgt, zal ook mos en algen zich veel moeilijker kunnen hechten aan de gevel. Ook schimmels behoren tot de verleden tijd.

Ook ander vuil zal zich niet meer aan de gevel kunnen vasthechten, net zoals kalk- en zoutuitslag. Impregneren betekend dan ook dat de levensduur van uw gevel een stuk verbeterd wordt.

Samengevat is het verstandig om je gevel te impregneren omdat:
[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#0ac523″]

  • De levensduur van je buitenmuur verlengd wordt;
  • De waarde van je woning toeneemt;
  • De buitenmuur minder snel zal vervuilen;
  • Mossen of algen geen kans meer krijgen om vast te hechten aan de gevel;
  • Vocht niet meer in de muren kan trekken maar de muren wel nog kunnen ademen;
  • Het vochtproblemen kan oplossen en een natuurlijke isolatie vormt omdat de gevel sneller droogt;
  • Impregneermiddelen brandvertragend zijn en wonen een stuk veiliger maakt.

[/su_list]

 

Zelf muren impregneren

Wie zelf zijn buitenmuren wil impregneren zal voorzien moeten zijn van een ladder, een emmer, een drukspuit (en blokkwast of roller voor bepaalde locaties) en het impregneermiddel.
De ondergrond moet wel proper, droog en stofvrij zijn. Het ideale moment om een gevel te impregneren is na de zomer, wanneer de buitenmuur alle nodige tijd heeft gehad om te kunnen uitdrogen. Ook mossen, zoutvlekken en ander vuil moet dus wel verwijderd worden.

Er bestaan tal van impregneermiddelen, maar dat is niet iets waarop je moet besparen. Tenslotte wil je zorgen voor een verlengde levensduur van je gevel. Kies daarom voor impregneermiddelen die geurarm zijn, kleurloos, Uv-bestendig en vrij zijn van oplosmiddelen.

 

Kostprijs gevel impregneren

Elk project is anders, het totale kostenplaatje is dan ook moeilijk te ramen. Het kan best mogelijk zijn dat gevelrenovatie of gevelreiniging noodzakelijk is alvorens je de muur kan impregneren. Ook eventuele voegwerken mag je niet uit het oog verliezen.

Voor het aanbrengen van een impregneermiddel kan je echter uitgaan van gemiddelde prijzen tussen 8 euro tot 15 euro per vierkante meter, in sommige gevallen kan het al vanaf 6,5 euro per vierkante meter. Door offertes te vergelijken kan je snel tot 30% besparen.

Gratis offertes en diagnoses aanvragen voor vochtbestrijding

Het definitief oplossen van vochtproblemen laat u best over aan een gespecialiseerd aannemer. Via onderstaand formulier kan u nu vrijblijvend offertes en diagnoses aanvragen bij erkende professionele vochtbestrijders. ✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten
 

 

 

 

 

 

Lees ook
vochtproblemen-overzicht
Soorten vochtproblemen: Overzicht
lekdetectie
Vochtproblemen door een waterlek oplossen
vochtdiagnose
Huiszwam
water binnen
Waterlek
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
opstijgend vocht
Doorslaand vocht herkennen en behandelen
vocht komt op
Vochtproblemen in de kelder oplossen
vochtprobleem
Opstijgend vocht herkennen en behandelen
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
vochtbestrijden
Bouwvocht: herkennen en oplossingen
vochtige muur
Vochtige muren
schimmelbestrijding
Vochtbestrijding: algemene tips