Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Waterlek

Waterlekken kunnen allerlei oorzaken hebben omdat alles wat water bevat mogelijk kan gaan lekken. Dit kan bijvoorbeeld de waterslang van een wasmachine of vaatwasser zijn, leidingen van de centrale verwarming, maar ook een bad of douchebak kunnen gaan lekken. De schade die door water wordt veroorzaakt kan soms voor grote problemen zorgen.

Een lekkend bad dat boven in de badkamer staat kan het plafond op de onderliggende verdieping ernstige schade toebrengen. Bovendien is het moeilijk om het lek op te sporen wanneer het bad in een wand is ingemetseld. Men dient dan namelijk eerst de betegeling los te maken waarna men de lekkage pas kan gaan zoeken. Is het lek gevonden dan wordt het vaak nog een hele klus om dit te dichten.

Een lek in een bad is nagenoeg niet te voorkomen in tegenstelling tot een lekkage van de waterslang bij een wasmachine. Hier is kan men immers een eenvoudige waterstop plaatsen waardoor de watertoevoer stopt zodra de vraag naar water ook ophoudt. De schade is daardoor vaak veel minder groot.

 

water binnen

 

Waterlek schade

Waterlekken kunnen vooral veel schade aanrichten aan plafonds, muren en vloeren. Vooral vloeren waarop tapijt of laminaat is gelegd kan men vaak niet meer redden na het optreden van een lekkage. Het laminaat zet immers uit door de opname van het vocht en gaat daardoor bol staan. Tapijt daarentegen verliest alle stevigheid en gaat opbollen.

Men kan zich echter wel verzekeren tegen waterschade. Men krijgt dan onder vooraf afgesproken omstandigheden de schade vergoed of deze wordt hersteld wanneer er een waterlek zou optreden.

 

Gerelateerd en nuttig:

 

Gratis offertes en diagnoses aanvragen voor vochtbestrijding

Het definitief oplossen van vochtproblemen laat u best over aan een gespecialiseerd aannemer. Via onderstaand formulier kan u nu vrijblijvend offertes en diagnoses aanvragen bij erkende professionele vochtbestrijders. ✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten
 

 

 

 

 

 

Lees ook
meter vochtigheid
Luchtbevochtigers: Luchtvochtigheid in huis verhogen
lektips
Vochtbestrijding: Lekdetectie Tips
kelder vocht
Kelder dichting
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
lekdetectie
Vochtproblemen door een waterlek oplossen
vochtige muur
Vochtige muren
gezondheidsrisico
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden
vochtdiagnose
Huiszwam
luchtontvochtiger
Luchtontvochtigers: Luchtvochtigheid in huis verlagen
muur injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
vochtproblemen-overzicht
Soorten vochtproblemen: Overzicht
vocht komt op
Vochtproblemen in de kelder oplossen