Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Muren injecteren of gevel impregneren?

Tussen het injecteren of impregneren van muren ontstaat wel eens verwarring. Voor alle duidelijkheid: dit zijn twee verschillende zaken. We bespreken kort even wat beide behandelingen inhouden. Muren kan men injecteren om opstijgend vocht te bestrijden, terwijl het impregneren van een gevel wordt toegepast wanneer doorslaand vocht wordt opgemerkt.

 

muur impregneren

 

Muren injecteren

Injecteren betekend dat er iets in de muur wordt gespoten. Het is een behandeling tegen opstijgend vocht, wanneer de waterkeringslaag niet meer goed werkt, of ontbreekt. Het vochtwerend middel dat in de muur wordt gespoten onder druk zal op zijn beurt uitharden en een waterkerende laag vormen.

Muren slorpen vocht op uit de grond, dit is onvermijdelijk en ook de reden waarom er steeds een waterkerende laag wordt geplaatst tijdens het bouwen van een woning. Wanneer deze laag bijvoorbeeld gescheurd is, dan komt het water in contact met het grondwater uit de funderingen. Omwille van de zuigende werking van muren, wordt dit water dan opgeslorpt en zal je opstijgend vocht waarnemen.

Bij het injecteren van muren zullen eerst gaten geboord moeten worden van ongeveer 10 a 15 centimeter van elkaar. Dit kan via de buitenmuren, maar meestal is het beter dit via de binnenmuren te doen. Wanneer er een spouw aanwezig is, dan moet dit sowieso via de binnenmuur gebeuren. Ook bij volle muren is het verstandiger om ze langs de binnenzijde te injecteren.
Meer lezen over injecteren van muren? Klik dan hier.

 

Schakel een vakman in en verzeker jezelf van een juiste diagnose en correcte behandeling van jouw vochtprobleem. Vraag vrijblijvend advies en prijzen op maat aan via de offertepagina.

 

Muren impregneren

Impregneren betekend dat er iets op de muur wordt gespoten. Het is een behandeling tegen vochtproblemen die van buitenaf komen (bijvoorbeeld regenval). De buitenmuur wordt beschermd met een laag die op de gevel wordt gespoten.

Als je de muren gaat impregneren, dan zal dit ervoor zorgen dat je minder last zal hebben van vocht in de stenen van je woning. Het is een bescherming van het gevelwerk tegen invloeden van buitenaf. Naast bescherming tegen vocht, zorgt het impregneren van de gevel er ook voor dat vuil en mos zich veel moeilijker aan de buitenmuur kan hechten.

De gevel zal bespoten worden met een chemische stof die er voor zorgt dat de muur ‘waterdicht’ wordt. Dit heeft tal van voordelen. Belangrijk is dat er voorkomen kan worden dat de gevel te maken heeft met vorstschade. Vocht dat in de gevel zit en bevriest kan tot 10% uitzetten waardoor de gevel beschadigd kan worden.
Meer lezen over het impregneren van de buitenmuur en de voordelen ervan? Klik dan hier.

 

Schakel een professional in

Last van vochtproblemen? Raadpleeg dan de expertise van een ervaren vakman. TIP: Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Gratis offertes en diagnoses aanvragen voor vochtbestrijding

Het definitief oplossen van vochtproblemen laat u best over aan een gespecialiseerd aannemer. Via onderstaand formulier kan u nu vrijblijvend offertes en diagnoses aanvragen bij erkende professionele vochtbestrijders. ✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten
 

 

 

 

 

 

Lees ook
lektips
Vochtbestrijding: Lekdetectie Tips
vochtbestrijden
Bouwvocht: herkennen en oplossingen
vochtproblemen
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
hygrometer
Luchtvochtigheid in huis
vocht komt door
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht
waterlek
Waterlekken voorkomen: Tips
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
vochtproblemen-overzicht
Soorten vochtproblemen: Overzicht
vochtige muur
Vochtige muren
muur injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
schimmelbestrijding
Vochtbestrijding: algemene tips
koudebruggen
Koudebruggen herkennen en oplossen