Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Groendak

Oude uitvindingen worden steeds vaker hergebruikt en opnieuw toegepast. Een goed voorbeeld daarvan is de molen. Ondertussen dient een nieuwe ‘oude’ ontwikkeling zich aan: groendaken, een dak dat is bedekt met planten en bloemen. Het oogt niet alleen erg mooi, het is daarbij ook nog eens functioneel. Lees hier meer over groendaken.

Offerte aanvragen

 

Over groendaken

Groendak

Kijkend naar de voordelen ervan, is het raar dat het groendak ooit is weggeweest. Allereerst staat het mooi en geeft het de buurt een geweldige oppepper. De laatste jaren wordt er veel geklaagd over het weinige groen dat er in stedelijke gebieden aanwezig is. Meer groendaken zouden dit probleem aanzienlijk doen afnemen.

Naast het uiterlijk zijn er nog veel meer voordelen. Zo’n laag begroeiing is namelijk ook een geweldige vorm van isolatie. Op het gebied van geluid, maar zeker ook wat betreft temperatuur. Geluidsoverlast wordt tot een minimum beperkt en in de zomer blijft het huis lekker koel, terwijl je in de winter de verwarming niet zo hard hoeft te stoken om het lekker warm te krijgen.

Een groendak ziet er een stuk simpeler uit dan het is. In tegenstelling tot de begroeide daken uit de Middeleeuwen is het namelijk geen tuin op je huis: een groendak is opgebouwd uit een aantal lagen, allemaal met hun eigen functie. Eénlaagse daken bestaan alleen uit een laag met beplanting, die in een substraatlaag staat. Bij tweelaagse systemen is er ook een draineerlaag (die bijvoorbeeld bestaat uit kleikorrels), die ervoor zorgt dat overtollig water wordt afgevoerd. Als dat water in een reservoir wordt opgevangen, zodat de planten in een droge periode nog genoeg te drinken hebben, wordt er gesproken van een systeem met drie lagen.

 

TIP: contacteer een specialist in groendaken

Er komt heel wat kijken bij de opbouw en aanleg van een groendak, zowel qua dakconstructie als qua beplanting. Contacteer daarom zeker een specialist om jouw project uit te voeren. Alleen zo zul je het mooiste resultaat bekomen. Maak gebruik van het onderstaande offerteformulier en ontvang gratis offertes op maat.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Afdak
Afdak
Schuin dak
Hellend dak
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
Dakpannen
Dakpannen
Bakgoot frontpage
Bakgoot
dakbedekking
Overzetdaken
hellend dak frontpage
Schuin dak
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement