In en om het huis zijn er zat klusjes te doen. Het begint met stofzuigen, schoonmaken en het wassen van de ramen, maar zo nu en dan is er een groter project. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het maken van een schuurtje of vlonder of het neerzetten van een blokhut. Een ander voorbeeld is het maken van een afdak. Een handige aanvulling op de woning: eronder blijft het mooi droog en met een overkapping kun je een terras nog beter bij het huis betrekken.

Er zijn een aantal dingen waar je bij het maken van een afdak op moet letten. Het is dus niet zo dat je meteen een aannemer nodig hebt, mits je een aantal belangrijke dingen in je achterhoofd houd. Allereerst is het gewoonweg essentieel om goede materialen te gebruiken, waarbij het met name belangrijk is om op de waterbestendigheid te letten. Kies er niet voor om het afdak van houten planken te maken, maar ga liever voor golfplaten of een dak dat is bekleed met shingles of dakpannen. Natuurlijk kun je hout best gebruiken (sterker nog, het is het eenvoudigst om hier eerst een basis van te maken), zolang je maar zorgt dat het water er niet bijkan. Het is immers niet de bedoeling dat het hele handeltje na een paar maanden nattigheid in elkaar dondert!

Verder zul je aandacht moeten besteden aan de afwatering. Zorg er in ieder geval voor dat het afdak genoeg afloopt (een hellingshoek van minimaal tien graden is sterk aan te raden) zodat het water niet op het dak blijft staan. Het kan dan namelijk inzakken (onder het extra gewicht) of gaan lekken. Daarnaast moet je beslissen of je het water gewoon van het dak af laat lopen of dat je een dakgootje maakt. Bij kleine overkappingen is dat vaak overbodig, maar bij een afdak over een groot terras is het zeker iets om te overwegen.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project: