Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Afdak maken

In en om het huis zijn er zat klusjes te doen. Het begint met stofzuigen, schoonmaken en het wassen van de ramen, maar zo nu en dan is er een groter project. Bijvoorbeeld het maken van een afdak. Een handige aanvulling op de woning: eronder blijft het mooi droog en met een overkapping kun je een terras nog beter bij het huis betrekken.

Offerte aanvragen

 

 

Afdak maken: aandachtspunten

Er zijn een aantal dingen waar je bij het maken van een afdak op moet letten. Je hebt niet meteen een aannemer nodig, mits je een aantal belangrijke dingen in gedachten houdt.

Allereerst is het gewoonweg essentieel om kwalitatieve materialen te gebruiken, waarbij het met name belangrijk is om op de waterbestendigheid te letten. Kies er niet voor om het afdak van houten planken te maken, maar ga liever voor golfplaten of een dak dat is bekleed met shingles of dakpannen. Natuurlijk kun je hout best gebruiken (sterker nog, het is het eenvoudigst om hier eerst een basis van te maken), zolang je maar zorgt dat het water er niet bijkan. Het is immers niet de bedoeling dat het hele handeltje na een paar maanden nattigheid in elkaar dondert!

Verder zul je aandacht moeten besteden aan de afwatering. Zorg er in ieder geval voor dat het afdak genoeg afloopt (een hellingshoek van minimaal tien graden is sterk aan te raden) zodat het water niet op het dak blijft staan. Het kan dan namelijk inzakken (onder het extra gewicht) of gaan lekken. Daarnaast moet je beslissen of je het water gewoon van het dak af laat lopen of dat je een dakgootje maakt. Bij kleine overkappingen is dat vaak overbodig, maar bij een afdak over een groot terras is het zeker iets om te overwegen.

 

 

Reken op de expertise van een ervaren dakwerker

Wil je graag een afdak laten maken? En zie je het niet zitten om zelf het dak op te gaan? Vertrouw dan op de expertise van een ervaren dakwerker. Dankzij eerdere realisaties kan hij je inspireren en adviseren over een afdak. Bovendien beschikt hij over het geschikte gereedschap en de juiste materialen om het afdak perfect af te werken.

Dakwerker contacteren? Maak gebruik van het onderstaande offerteformulier om een ervaren vakman uit jouw buurt te contacteren. Ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project.

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
dak isoleren
Dakisolatie
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
dakpannen
Dakpanplaten
veranda voorbeeld
Verandadak
overzetdaken
Overzetdaken
Dak frontpage
Dak
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
eternit golfplaten
Eternit golfplaten
Afdak
Afdak
Dak ontmossen frontpage
Ontmossen daken
Plat dak
Plat dak