Dakrenovatie
Insijpelend vocht of een lekkend dak? Schade aan de dakisolatie? Last van schimmels en vochtproblemen? Dan is het dringend tijd voor een dakrenovatie. Problemen zoals deze worden alleen nog maar groter indien je ze onbehandeld laat. Lees hier over de mogelijkheden van dakrenovatie & wat je zelf preventief kunt ondernemen.
Ga snel naar:
Dakrenovatie: 2 mogelijkheden
OPTIE 1: volledige vernieuwing
OPTIE 2: (lokale) dakrenovatie
Preventief controleren
Offerte aanvragen
Waarom het dak renoveren?
Op het moment dat ergens problemen optreden in huis kun daar drie dingen aan doen: het repareren, het vervangen of het (voorlopig) zo laten. Als het een probleem aan je huis (of een ruimte daarin) betreft zullen weinig mensen het zo laten. Immers, jouw huis is ook jouw thuis en moet een plek zijn waar je je veilig voelt. Problemen aan het dak zijn zeker van een ingrijpende aard. Vaak gaat het niet alleen om lelijke plekken, maar is er ook sprake van lekkages en wateroverlast. Het is dus zaak om daar zo snel mogelijk iets aan te laten doen.
Dakrenovatie: 2 mogelijkheden
Wanneer je besloten hebt er iets aan te willen laten doen zijn er twee opties: het volledig dak laten vernieuwen of een (lokale) dakrenovatie.
OPTIE 1: Volledige vernieuwing van het dak
De eerste is de meest ingrijpende: vernieuwing van het complete dak. Een goede optie als het complete dak zo lek als ‘n mandje is of als men verwacht dat dat binnen afzienbare tijd zo is. Bij platte daken geldt dat bijvoorbeeld. Op het moment dat op één plek een lek ontstaat kun je er donder op zeggen dat het dak versleten is en er meer problemen zullen ontstaan. Dat is echter wel een prijzige optie. Bovendien geeft het een hoop overlast voor de bewoners.
OPTIE 2: dakrenovatie
Een tweede optie is om te kiezen voor dakrenovatie. Dat is alleen een verstandige keuze als het probleem maar voor een klein deel van het dak geldt. Laat dus altijd eerst een grondige dakinspectie uitvoeren. Als dakrenovatie een goede oplossing blijkt kun je overgaan tot het zoeken van een dakbedekker. Die zal vervolgens het dak (waar nodig) versterken en vernieuwen, bijvoorbeeld door nieuwe lagen dakbedekking aan te brengen op slechte stukken. Die staan bekend als zogenaamde overlagen.
TIP: preventief controleren
Het is goed om het dak regelmatig aan een korte inspectie te onderwerpen. Als het water door dringt tot in de woning ben je eigenlijk al behoorlijk laat met het constateren van het probleem. Kijk dus naar gruis in de dakgoot (duidt op poreuze dakpannen, die het de volgende winter waarschijnlijk zullen begeven) en zorg dat de pannen recht en stevig vast liggen.
Vertrouw op een ervaren dakwerker
Merk je dat je problemen hebt aan jouw dak? Dan doe je beter een beroep op een ervaren dakwerker. Een plaatsbezoek en analyse zal uitwijzen hoe ernstig de problemen aan het dak zijn. Op basis daarvan kan hij uitmaken hoe ingrijpend de dakrenovatie zal zijn.
Ervaren dakwerker nodig? Maak gebruik van onze offerteservice en vul het onderstaande formulier in. Zo ontvang je binnen enkele werkdagen gratis offertes volledig op maat van jouw aanvraag.