Afdak

De grootste troef van een afdak is dat je naar buiten kunt in de regen zonder nat te worden. Met andere woorden schermt een afdak een gedeelte van jouw woning af tegen de weersomstandigheden. Je kunt een klein afdak laten bouwen, maar ook meteen kiezen voor een overdekt terras. Zo kun je ook jouw tuinmeubelen uit weer en wind plaatsen.

Vraag offertes aan

 

 

Over een afdak

Een plek waar veel mensen een afdak hebben is boven de voordeur. Bezoekers hoeven zo niet in de regen te wachten totdat jij de deur open hebt gedaan. Soms zijn deze overkappingen zelfs bij het ontwerpen van het huis meegenomen en ziet het er erg mooi uit. Zeker voor huizen met een aangebouwde garage kan het een mooie extra zijn: de kap van de garage die iets verder uitsteekt en ook de deurmat droog houdt.

Een afdak of overkapping hoeft echter niet alleen bescherming te bieden voor de regen. Mensen met een groot terras kiezen er bijvoorbeeld vaak voor om dat te laten overkappen. Op deze manier zitten ze een stukje meer uit de wind en wordt het terras hechter bij de woning betrokken. Deze overkappingen zijn echter wel een stuk groter dan de afdakjes die je boven je deur kunt plaatsen en als pakket bij de bouwmarkt kunt halen. Begin alleen aan zo’n project als je zeker bent van je zaak en win zoveel mogelijk informatie in. Zorg er in ieder geval voor dat het bouwwerk stevig genoeg is om weer en wind te doorstaan en een flink tijd meegaat: anders kun je eens in de zoveel jaar opnieuw beginnen.

 

Afdak

 

Prijs afdak of terrasoverkapping

De prijs voor een overdekt terras is afhankelijk van de grootte en het materiaal waaruit de overkapping is vervaardigd. Daarnaast bestaan er zelfbouwpakketten of kun je een professional contacteren voor een afdak op maat.

Prijzen kunnen dan ook erg variëren. Voor een kunststof terrasoverkapping begint de prijs voor een zelfbouwpakket al vanaf € 900 (incl. btw). Het spreekt voor zich dat een afdak in glas, bijvoorbeeld, betrekkelijk duurder zal zijn. Zo kom je al snel aan € 3500 (incl. btw).

Wil je graag de prijs laten berekenen voor jouw project? Maak gebruik van het offerteformulier om offertes op maat te ontvangen. Start jouw aanvraag hier.

 

Vertrouw op het vakmanschap van een dakwerker

Plaats je een nieuwbouwwoning? Dan kun je de uitwerking van een afdak perfect meenemen in de tekening. Wil je een dakoverkapping of afdak laten plaatsen? Vertrouw dan op het vakmanschap van een ervaren dakwerker. Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen advies op maat van jouw project.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Dak frontpage
Dak
afdak
Afdak maken
veranda voorbeeld
Verandadak
Dakpannen grijs
Dakpannen grijs
Sneldek
Sneldek
plat dak
PVC dakbedekking
dakvenster frontpage
Dakvenster
plat dak bedekken
Plat dak
Dakpannen
Dakpannen
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
Dakterrassen frontpage
Dakterrassen